Joulun tärkeät päivämäärät ja vinkit sujuvaan jouluun

Mainos[adrotate banner="3"]

Posti varautuu tänäkin vuonna vilkkaaseen joulusesonkiin. Viime jouluna rikottiin ennätyksiä, kun Posti kuljetti yhdessä viikossa yli miljoona pakettia, yhteensä 33 miljoonaa koko vuoden aikana. Joulukortteja Posti toimitti yli 30 miljoonaa.

Joulupostin tärkeät päivämäärät kannattaa painaa nyt muistiin, ulkomaiden lähetyksissä viimeiset päivämäärät kolkuttelevat jo ovella. Joulumuistio löytyy myös osoitteesta www.posti.fi/joulu.

MAINOS

Paketit matkaan postista, pakettiautomaatista, netistä tai mobiilista
Kotimaan pakettien viimeinen lähetyspäivä Postin myymälöissä on tiistai 20.12. Pakettiautomaatista, netistä tai Postin mobiilisovelluksesta ostettu paketti ehtii matkaan vielä keskiviikkona 21.12.

– Helpointa, nopeinta ja edullisinta on maksaa paketin kuljetus netissä tai Postin mobiilisovelluksessa. Maksetun paketin voi jättää kätevästi mihin tahansa pakettiautomaattiin Helposti-koodilla. Kannattaa hyödyntää myös joulutarjous: 1.–7. joulukuuta S-kokoisten pakettien lähettäminen maksaa vain 5 euroa kappaleelta, kertoo Kati Nevalainen Postin pakettipalveluista.

Ulkomaan joulupakettien viimeiset lähetyspäivämäärät

Euroopan ulkopuolelle: 7.12.
Ruotsi, Viro, Latvia, Liettua: 19.12.
Muu Eurooppa: 16.12.

Viroon voi paketin lähettää edullisemmin myös pakettiautomaatista. Muut ulkomaan paketit lähetetään aina postista.

Pakkaa joululahjat huolella

Paketista kannattaa tehdä mahdollisimman tasainen. Epäsäännölliset tai pyöreät paketit saattavat kulkea hitaammin koneellisen lajittelun läpi.

Pakkausmateriaalilla ei ole väliä, kunhan se kestää postin kuljetuksen.

Materiaaleista parasta on pahvi tai paperi. Paketin voi hyvin kääräistä myös käytettyyn pakkaukseen, kun vanhat osoitetiedot repäistään pois.

Herkät tavarat tulee pakata huolellisesti esimerkiksi sanomalehteä tai kuplamuovia käyttäen. Esimerkiksi elektroniikka, lasi sekä nestemäiset aineet tulee lähettää Särkyvä-lisäpalvelulla, joka on käytössä kotimaan paketeissa. 

Lähetä edullisemman taksan joulutervehdykset viimeistään 14.12.

Tänä jouluna joulutervehdykset lähtevät ensimmäistä kertaa matkaan uusilla joulun ikimerkeillä. Ikimerkkejä voi ostaa huoletta reilustikin, sillä käyttämättä jääneet käyvät sellaisenaan joulutervehdyksiin myös tulevina vuosina, kunhan noudattaa vuosittain päätettäviä postitusaikoja.

Joulumerkillä varustetuille korteille viimeinen postituspäivä on 14.12. Joulutervehdysten postittamiseen kannattaa käyttää punaista postituskuorta, joka on jaettu koteihin marraskuussa Postisen välissä. Punaisia kuoria saa myös posteista. Postituskuoressa lähetetyt joulutervehdykset jaetaan vastaanottajille ennen joulua, ja niiden jakelu aloitetaan 7.12.

Uudella kotimaan ikimerkillä tai 1. luokan postimerkillä (arvo 1,20 €) varustetut joulukortit ehtivät jouluksi perille, kun ne postitetaan viimeistään 21.12. lähtevän postin mukana.

Joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät

Postimerkillinen kotimaan joulutervehdys (0,90 €), 14.12.
2. luokan kirje (1,10 €), 19.12.
1. luokan kirje (1,20 €), 21.12.

Joulukortti netistä tai Postikortti-sovelluksesta, 21.12. kello 12

Joulutervehdysten viimeiset postituspäivät ulkomaille

Pohjoismaat: Priority 18.12., Economy 14.12.
Eurooppa: Priority 16.12., Economy 11.12.
Kanada ja Yhdysvallat: Priority 11.12., Economy 4.12.
Muut maat: Priority 5.12., Economy 1.12.

Rahalahjan antaminen

Joulumuistamisessa kannattaa huomioida, ettei tavallisessa kirjeessä saa lähettää rahaa. Raha ja arvoesineet on aina lähetettävä Postivakuutettuna lähetyksenä, jolloin ne käsitellään erillään muusta postivirrasta.

– Jos haluaa muistaa vastaanottajaa pienellä rahalahjalla, helpointa on siirtää summa suoraan tilille ja kertoa siitä joulukortilla, Johanna Rouhe vinkkaa.

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta kymmenessä maassa.

– Liikevaihtomme vuonna 2015 oli 1650 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 22000 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja.

MAINOS
Edellinen artikkeliKuusiolinnaa odotetaan mielenkiinnolla Soinissa
Seuraava artikkeliTurvaväli ehkäisee kolareita, päästöjä ja ärsytystä