Työikäisille miehille asiaa sydämestä Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Sydänyhdistys tarjoaa kaikille työikäisille miehille, ja kaikille muillekin kiinnostuneille, rautaisen asiantuntijaluennon suoraan sydämestä!

Sydänyhdistys on kutsunut keskiviikkona 7.12. kello 18 Alajärven valtuustosaliin kardiologi, ylilääkäri Ismo Anttilan Seinäjoelta luennoimaan sydänasioista.

MAINOS

Haluamme lähestyä erityisesti 40-60 -vuotiaita työ-ikäisiä miehiä. Liikunnallisia tai liikkumattomia, stressitasolla 0-10 -olevia, ns. terveitä miehiä, jotka ovat samalla myös suurta riskiryhmää sydänsairauksien suhteen, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Anneli Murto.

– Emme sulje tilaisuudesta pois tietenkään naisiakaan, sillä onhan todettu, että varsinkin 50-60 -vuotiailla naisilla on paljon oireettomia sydänvaivoja. Emme rajaa pois myöskään mitään ikäryhmiä, joita sydämen terveys kiinnostaa.

Tärkein tavoite on kuitenkin saada nimenomaan miehet kuuntelemaan ja kuulostelemaan itseään, kuin myös lääkäriä.

Luennon on tarkoitus olla ensimmäinen osa luentojen sarjassa. Saatu vastaanotto näyttää, miten jatketaan. Miehet valikoituivat ensimmäiseksi kohderyhmäksi sen vuoksi, koska monet miehet eivät kuuntele itseään ja hoida terveyttään työiässä.

Liikuntaharrastus voi tulla kuvaan keski-iässä ja miesten tapaan, sitten lähdetään täysillä matkaan, mikä sekin voi ennen liikkumattoman ihmisen sydämelle olla vaarallista.

– Nykyisin työelämässä ja vapaa-ajallakin on paljon suorituspaineita ja stressiä. Stressi on pahaksi sydämelle ja siksi itseään pitäisi oppia kuuntelemaan, Murto sanoo.

Sydämen kannalta tärkeää on liikkua nauttien, vähentää stressiä sekä ruokailla säännöllisesti ja oikein. Yksinkertaisia asioita, joiden toteuttaminen arjessa on usein haastavaa.

Uutta potkua oman itsensä kuuntelemiseen ja tietoa sydämen hoitamisesta saa nyt luennolta, johon aivan kaikki ovat tervetulleita!

Monipuolista toimintaa

Alajärven Sydänyhdistyksessä on vajaat 300 jäsentä, mutta jäsenistön keski-ikä on turhan korkea. – Eläkeläiset yleensä jo ymmärtävät sydämen terveyden merkityksen, mutta meidän pitäisi saada mukaan toimintaan ja sydäntään ajattelemaan entistä nuorempia ihmisiä.

– Työikäisen väestön tavoittaminen on kuitenkin vaikeaa, vaikka juuri se olisi tärkein kohderyhmämme.

Sydänyhdistyksen jäsenyys maksaa vain 15 euroa vuodessa ja se sisältää monipuolisen Sydän -lehden tilauksen. Yhdistyksen toiminta on monipuolista, reissuja tehdään tuettuihin lomakohteisiin Suomessa ja teatteriesityksiin usein yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa. Tukholmassa on vierailtu useana syksynä yhdessä Pietarsaaren sydänyhdistyksen kanssa.

Kevään Sydänviikolla ollaan esillä esim. Apteekilla ja kaupoissa sekä viedään kouluille rasva-sokerinäyttelyä. Ensi vuonna ollaan mukana mm. liiton ja piirin Suomi 100 vuotta Luonnon päivät -tapahtumassa järjestämällä jokin oma stressitön liikuntatapahtuma luonnossa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliVirret ja seurakuntien musiikkitilaisuudet edelleen suomalaisten suosiossa
Seuraava artikkeliIhmisen kokoisia ideoita 20 vuotta