-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lähes 200 urheilijaa palkittiin Alajärvellä

Alajärven kaupungin urheilujuhlassa jaettiin Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikalautakunnan ja urheiluseurojen palkinnot, stipendit ja lahjakortit runsaslukuiselle joukolle menestyneitä urheilijoita ja valmentajia Jamin liikuntasalissa sunnuntaina.

Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikatoimesta vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas ja Alajärven nuorisovaltuuston edustaja Essi Pitkäkangas jakoivat nuorisopalveluiden palkinnot. Vuoden nuorena toimijana palkittiin Elmeri Antila. Pesäpalloilija, rehti ja kaikkien kaveri on ollut mukana järjestämässä välituntitoimintaa sekä ollut mukana monissa nuorisopalvelujen järjestämissä ohjelmissa apuna ja tukioppilastoiminnassa.

MAINOS
Vapaa-aikalautakunta jakoi stipendejä useille yleisurheilijoille.
Vapaa-aikalautakunta jakoi stipendejä useille yleisurheilijoille.

Vuoden urheilijana palkittiin Ville Rajala, joka voitti SM-hopeaa (M 60 aj) ja SM-pronssia (M 110 aj). Lisäksi Rajala saavutti talvella Pohjoismaiden hallimestaruuskilpailussa pronssia.

Vuoden valmentajaksi valittiin Juhani Polvi, joka on toiminut lentopallovalmentajana yhtäjaksoisesti 24 vuotta.

Ryhtityttönä palkittiin Heidi Marjomäki, joka on monipuolinen urheilija lentopallossa, pesäpallossa ja jääkiekossa. Ryhtipoikana puolestaan palkittiin Juhana Karjanlahti, joka saavutti SM-hopeaa sarjan P16 moukarinheitossa.
Kunnon kuntalaisena palkittiin Jari Kivimäki. Hän on ollut mukana lajien taustajoukoissa ja huolehtinut tapahtumien järjestämisestä ja tulospalvelusta suunnistuksessa, hiihdossa ja kesän hölkkätapahtumissa sekä on itse esimerkillinen kuntoilija.

Hyvistä saavutuksista palkittiin Alajärven Voimistelu ja Liikunta ry, joka järjesti viime kesänä monipuolisen GCDC-harrasteleirin. Alavoli on näkyvästi tuonut esille Alajärven kaupunkia omalla toiminnallaan ja se liikuttaa suuria määriä eri ikäryhmiä.

Lisäksi vapaa-aikatoimi jakoi useita stipendejä Alajärven Ankkureiden hiihtojaoston, lentopallojaoston ja yleisurheilujaoston urheilijoille. Lisäksi stipendillä muistettiin menestystä saavuttaneita ampujia Jaakko Björkbackaa ja Marko Talvitietä Lehtimäen Ampujista, ratsastaja Kiia-Sofia Puumalaa Lehtimäen Ratsastajista, Sirja Särkistä ja Heidi Marjomäkeä Järviseudun Pallokerhosta sekä Ville Hautamäkeä ja Ari-Pekka Hautasta Järviseudun Urheiluautoilijoista.

Alajärven Ankkureiden lentopallojaosto palkitsi B-, C-, D-, E- ja F-tyttöjä.
Alajärven Ankkureiden lentopallojaosto palkitsi B-, C-, D-, E- ja F-tyttöjä.
Alajärven Ankkureiden lentopallojaoston palkitsemia C-, D-, E- ja F-poikia.
Alajärven Ankkureiden lentopallojaoston palkitsemia C-, D-, E- ja F-poikia.

Lisäksi stipendin saivat pesäpalloilija Anton Peltomäki (Vimpelin Veto ja Vetelin Urheilijat), valmentaja ja pelinjohtaja Teppo Peltomäki, kirkkovenesoutaja Anni Keisanen (Evijärven Urheilijat) ja yleisurheilija Sanni Taipalus (Lehtimäen Jyske).

Jouko Etula-kiertopalkinnon ja lahjakortin paikalliseen urheiluliikkeeseen sai Aleksi Yli-Mannila, joka on saavuttanut menestystä yleisurheilun parissa keihäänheitossa ja moukarissa sekä pesäpallossa ja salibandyssa.

Aleksi Yli-Mannilalle luovutettiin Jouko Etula-kiertopalkinto ja lahjakortti.
Aleksi Yli-Mannilalle luovutettiin Jouko Etula-kiertopalkinto ja lahjakortti.

Urheiluseurojen osalta palkintoja jakoivat Lehtimäen Ampujat ja Alajärven Ankkurit.

Alajärven Ankkurit palkitsivat vuoden pesisperheenä Teija ja Juha Tuomelan perheineen.
Alajärven Ankkurit palkitsivat vuoden pesisperheenä Teija ja Juha Tuomelan perheineen.

Marko Talvitie vastaanotti Lehtimäen Ampujien Vuoden Ampuja -palkinnon. Lehtimäen Ampujat saavutti kuluneena vuonna yhteensä seitsemän SM-mitalia.

Vapaa-aikalautakunta palkitsi Lehtimäen Ampujien Jaakko Björkbackan ja Marko Talvitien.
Vapaa-aikalautakunta palkitsi Lehtimäen Ampujien Jaakko Björkbackan ja Marko Talvitien.

Alajärven Ankkurit jakoivat palkinnot pesäpallojaoston, suunnistusjaoston, lentopallojaoston ja yleisurheilujaoston urheilijoille. Vuoden joukkueena palkittiin F-pojat, joille jaettiin tilaisuudessa aluesarjan mitalit.

Kuvassa Alajärven Ankkurien palkitsemia pesäpalloilijoita. Etualalla Vuoden joukkueen F-poikia, jotka saivat tilaisuudessa aluesarjan mitalit.
Kuvassa Alajärven Ankkurien palkitsemia pesäpalloilijoita. Etualalla Vuoden joukkueen F-poikia, jotka saivat tilaisuudessa aluesarjan mitalit.

-Alajärven kaupunki voi olla teistä erittäin ylpeä. Te viette Alajärveä eteenpäin ja näkyvyyttä maailmalle, liikuntasihteeri Kirsti Kivelä päätti tilaisuuden toivottaen kaikille urheilijoille menestystä ensi vuodelle.

Tilaisuudessa Alajärven Seura ry luovutti Suomen Kotiseutuliiton kultaisen ansiomerkin Niilo Mäkiniemelle ansiokkaasta toiminnasta kotiseututyön hyväksi.
Palkitsemistilaisuudessa esiintyivät Alavolin tanssiryhmä Solina ja Sirkusryhmä Glide.

Juhani Salo Alajärvi Seurasta luovutti Niilo Mäkiniemelle Suomen Kotiseutuliiton kultaisen ansiomerkin.
Juhani Salo Alajärvi Seurasta luovutti Niilo Mäkiniemelle Suomen Kotiseutuliiton kultaisen ansiomerkin.
Pirjo-Marja Pitkäkangas ja Eve Pitkäkangas saivat vapaa-aikalautakunnalta stipendit menestyneinä Alajärven Ankkureiden hiihtojaoston urheilijoina.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät