12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Kohtaamisia puurolautasen äärellä

Kyyjärvellä yrittäjät ry, Kyyjärven seurakunta ja Kyyjärven Kunta järjestivät neljännen kerran yhteisen joulupuuro-tilaisuuden. Tämän vuoden teemana puurojuhlassa oli työllisyys ja työllistäminen.

Kirkkoherra Olavi Vallivaara kertoi joulupuuron historiasta ja onnea tuovasta mantelista.

Puurojuhlan tavoitteena on luoda vuoropuhelua pienten ja suurten yritysten välillä sekä korostaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä pienessä kunnassa.
Kyyjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jaakko Uusisalo toivotti tervetulleeksi puurojuhlaan. Aikaisempina vuosina puurojuhlien teemana on ollut koulutus, työterveys ja työssäjaksaminen.

MAINOS

Kunta- ja kirkkovaltuutettu Lasse Sauramäki lausui puurojuhlan tervehdyssanat ja kannusti yhdessä tekemiseen ja toisilta oppimiseen.

Tämän vuoden teemaan liittyen Varstaajat ry:n puheenjohtaja Markku Möttönen kertoi puuroväelle työllisyydestä ja työllistämisestä. Varstaajat ry on perustettu vuonna 2014. Varstaajat kehittävät Karstulan ja Kyyjärven alueen yhdistysten välisten yhteistyötä.

Varstaajat työllistävät palkkatukeen oikeutettuja ja välittävät heitä muun muassa yhdistysten, yritysten ja maatilojen työtehtäviin. Työpaikka jonne työtekijä sijoitetaan, vastaa työntekemiseen ja järjestelyihin liittyvät velvollisuudet. Varstaajat hoitavat työsuhdebyrokratian pientä korvausta vastaan.

– Meillä on tarjota hyviä ja osaavia työntekijöitä monenlaisiin työtehtäviin. On paljon tekemätöntä työtä. Näitä töitä muun muassa nurmikon leikkaus, tuulenkaatojen putsausta, lumitöitä, puunkantoa. Ottakaa yhteyttä työllisyysasioissa Varstaajien Markku Möttölä rohkaisee.

Puurojuhlassa jouluista musiikkia esittivät Elina Honkola yhdessä säestäjänsä Anneliina Keisalan kanssa.

Kyyjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jaakko Uusisalo (vasemmalla) luovutti mantelinlöydöstä Keijo Pillikkolle (oikealla) yllätyslahjan.

– Kunta, seurakunta ja yrittäjät tarvitsevat toinen toisiaan. Te yrittäjät olette hyviä ihmisiä. Olette uskaltaneet ottaa riskin. Teillä on rohkeutta ja idearikkautta sekä innovatiivisia ajatuksia. Seurakunta haluaa olla kannustamassa teitä yrittäjiä jaksamaan ja menestymään. Hyvää ja Rauhallista Joulua sekä menestystä ensi vuodelle ja Hyvää ruokahalua, kirkkoherra Olavi Vallivaara lausuu.

Puuropuheen jälkeen tilaisuuteen saapuneet pääsivät nauttimaan maukkaasta joulupuurosta. Perinteiden mukaan joulupuuroon kuuluu manteli, joka tuo onnea ja menestystä. Illan puuropataankin oli onnea tuova manteli piilotettuna, jonka sai Keijo Pillikko.

Tanja Kyrönlahti

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät