13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Lehtimäen uusi latukone hoitaa myös tykki- ja säilölumen ladut hyvään kuntoon

Lehtimäen uusi latukone on nyt valmiina käyttöön. Alajärven kaupungin sekä Lehtimäen Jyskeen ja Valkealampi-seuran yhteistyöllä hankittu kone onkin niin tehokas, että sen avulla myös Valkealammen syksyiset säilötyllä sekä tykkilumella tehdyt ladut saadaan oivaan hiihtokuntoon.

Latukoneen hankintahinta oli 75000 euroa. Vanha latukone meni vaihdossa ja kaupungin osuudeksi jäi rahassa 55000 euroa. Jyske ja Valkealampi-seura rahoittivat hankintaa 10000 eurolla.

MAINOS

Yhteistyöllä käyttöön saatiin näin kone, jolla on hyvä ajaa ladut kuntoon vaikka lumi olisikin kovempaa, kuten tykkilumi ja kesän yli säilötty lumi ovat.

Uusi latukone on kooltaan varsin iso, mutta se mahtuu hyvin kulkemaan pääreiteillä, Valkealammelta vain Keskikylälle ajettava yhdyslatu tehdään jatkossakin perinteisenä latuna kelkalla.

Tehoja uudesta koneesta löytyy 178 hevosvoimaa ja se on vuosimalliltaan 2010. Ajotunteja sillä on takana sen verran vähän, että Lehtimäellä käyttöikää on edessä seuraavat 15 vuotta.

Valkealampi-seuran ja Jyskeen edustaja Juha Hauta-aho kertoo, että Valkealammella on tällä hetkellä hiihdettävänä 2,5 ja 1,5 kilometrin ladut. Pitkät reitit on pohjustettu kelkalla jo hyvin ja kun lunta saadaan lisää, reitit saadaan nopeasti täyteen kuntoon.

Liikuntapaikkavastaava Juha Vasu on tyytyväinen siihen, että Alajärvellä on nyt kaksi hyvää latukonetta, joista toinen on Alajärvellä. Lehtimäelle hankitun koneen käyttöpaikka onkin Lehtimäki, vaikkakin toki mahdollisten konerikkojen tullessa koneita voidaan tarvittaessa siirrelläkin paikasta toiseen.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät