-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Varmista turvallinen joulun aika yhdessä tekemällä

Huolellisuudella ja ennaltaehkäisyllä varmistat turvallisen joulun ja uudenvuoden.

Sovi koko perheen kanssa turvallisuuskäytännöt: Kuka saa sytyttää kynttilät, milloin ja miten niitä poltetaan, miten ne sammutetaan? Miten vahingon sattuessa toimitaan? Missä ovat kodin alkusammutusvälineet ja kuinka hätäilmoitus tehdään?

MAINOS

Joulukuussa syttyy 30 tulipaloa päivässä

Joulukuussa syttyy keskimäärin noin 30 tulipaloa päivässä ja määrä on pysynyt viime vuodet tasaisena. Joulukuu onkin tulipalojen kokonaismärällä mitattuna talvikauden vaarallisin kuukausi.

Tilastollisesti suurin syy tulipaloihin on ihmisen oma toiminta. Joka päivä kahdeksassa kodissa palaa.

Paloturvallisuudessa lähtökohtana on ennaltaehkäisy. Tunnista mahdolliset vaaranpaikat etukäteen, minimoi riskit, hanki kotiisi alkusammutusvälineitä sekä mieti, kuinka vahingon sattuessa toimitaan.

Toimintatapoja on hyvä käydä läpi koko perheen voimin. Muistathan myös kylässä olevat sukulaiset ja vieraat. Miten poistuminen sujuu, kun isoäiti Elviira tarvitsee avukseen toisen ihmisen ja samaan aikaan perheen taaperotkin tarvitsisivat huomiota?

Kodin paloturvallisuus on pitkälti ihmisten omalla vastuulla. Palovaroitin on kodin paloturvallisuuslaitteiden numero ykkönen. Jokaista alkavaa 60 neliötä kohden tulee olla vähintään yksi palovaroitin. Testaa palovaroittimien toimintakunto kerran kuukaudessa. Jouluna on hyvä varmistaa myös, että läheisten, kuten isovanhempien, palovaroittimet toimivat.  

Hanki kotiisi vähintäänkin sammutuspeite. Kun kinkun rasvaliemi roihahtaa liedellä, on sammutuspeite oiva väline sammuttamiseen. Rasvapaloa ei saa missään nimessä sammuttaa vedellä, vaan se tukahdutetaan.

Pidä keittiö siistinä, älä jätä hellan läheisyyteen syttyvää materiaalia, huollata vialliset sähkölaitteet ja käytä niitä käyttöohjeiden mukaan, äläkä jätä elävää tulta yksin palamaan. Ennakointi kannattaa turvallisuusasioissa aina.
Varmistetaan turvallinen joulun ja uudenvuoden aika yhdessä tekemällä! 
 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät