Kyyjärven seurakunta haasteiden edessä

Mainos[adrotate banner="3"]

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kaisa Tamminen avasi Kyyjärven seurakunnan kirkkovaltuuston kokouksen torstaina 15.12. lukemalla jouluevankeliumin Etelä-Pohjanmaan murteella.

Kirkkovaltuusto hyväksyi esitetyn toiminta- ja talousarvion 2017 ja suunnitelman vuosille 2018-2019. Siitä kerrottakoon, että talous on haasteellinen. Seurakunnalla riittää töitä hallinnon kanssa tulevallekin kirkkoherralle.

MAINOS

Kyyjärvi jatkaa kahden prosentin kirkollisveroprosentilla ensi vuoteen. Verotulot vähenevät, koska väestö vähenee. Kyyjärvi on vanhusväestöpohjainen kunta, jossa kuolleisuus ja syntyvyys sekä kuntaan muutto eivät ole samassa suhteessa.

Lisäksi yhteisöveron muutos valtion budjetista tilitettäväksi valtionkorvaukseksi pudottaa seurakunnan tuloja. Samaan aikaan kirkon yhteisten hankkeiden vaikutus tuo myös lisämenoja seurakunnalle. Vajetta yritetään korjata avustuksilla ja metsänmyynnillä.

– Positiivista on, ettei seurakunnalla ole velkaa ja kiinteistöt ovat hyvässä kunnossa. Myös osaava henkilökunta ihmisten kohtaamisissa on arvokasta, Kyyjärven talousvastaava Kari Kemppainen kannustaa. Virkkakankaan hautausmaan pysäköintialueen laajennusosan kunnostus ja hautausmaan pääkäytävän päällystystyö ovat ainoita investointeja Kyyjärven seurakunnalla.

Investointien yhteismäärä on n. 25000 euroa, johon Kirkkohallitus myönsi suunnitteluun jo avustusta. Valtuusto hyväksyi investointisuunnitelman ja laaditun budjetin esitettäväksi Kirkkohallituksen rakennusavustuskohteeksi 2017.

Seurakunnan kirkkoherranvaalin ehdokkaat kutsutaan Kyyjärvelle keskiviikkona 11.1. yleisötilaisuuteen sekä haastatteluun. Ilta aloitetaan yleisötilaisuudella kello 17 Kirkon seurakuntasalissa, jossa ehdokkaat Petri Harju ja Tarja Sulkala saavat vastata yleisön tekemiin kysymyksiin.

Samana iltana kello 18 Kirkkoneuvosto suorittaa molempien ehdokkaiden haastattelun ja kello 19 Kirkkoneuvosto tekee esityksen ehdokkaista kirkkovaltuustolle. Kysymykset ehdokkaille tulee toimittaa Kirkkoherranvirastoon kirjallisesti tai sähköpostilla kyyjarven.seurakunta@evl.fi loppiaiseen 6.1. mennessä.

Kirkkovaltuusto valitsee Kyyjärven seurakunnalle uuden kirkkoherran kokouksessaan 25.1. Kirkkoherranvaalin toimittajaksi Lapuan hiippakunnan Tuomiokapituli on kutsunut lääninrovasti Antti Hiltusen Viitasaarelta. Väistyvä kirkkoherra ei osallistu kirkkoherranvaalin toimittamiseen tai valintaan nykyisen lainsäädännön mukaisesti. Uusi kirkkoherra aloittaa työt Kyyjärvellä 1.4.

Tanja Kyrönlahti

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärveltä ikimuistoinen Erasmus -matka Ranskaan
Seuraava artikkeliGreen Care -toiminnan mahdollisuuksista laadukas seminaari Alajärvellä