Noratec Varaosapalvelusta osat kaikkeen, mikä pörisee!

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen Kirkonkylällä on kuuden vuoden ajan toiminut Noratec Varaosapalvelut, yritys jonka kätköistä löytyy renkaita ja varaosia likimain kaikkeen, mikä pörisee!

Nettikaupasta liikkeelle lähtenyt yritys harjoittaa nykyisin varaosien maahantuontia niin Euroopasta kuin kauempaakin ja sen asiakkaita löytyy kautta Suomen ja Viron.

MAINOS

Nettikaupan rinnalle on vuosien varrella noussut noin 40 prosentin osuudella huoltotoiminta.

Yrittäjänä toimii Kari Muukkonen, joka perusti Noratecin kesällä 2010. Kahta vuotta myöhemmin hän päätti jäädä pois työstään vieraan palveluksessa ja ryhtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Yrittäjäperheessä kasvaneelle Karille päätös oli hyvin looginen, tulihan yritystoiminta hänelle oman harrastuksen kautta.

– Minä olen tehnyt tätä aina, eli näin harrastuksesta tuli työ, Kari toteaa.

Yritys perustettiin varaosien nettikaupaksi. Aluksi varaosia tarjolla oli nimenomaan mönkijöihin ja siinä rinnalla Kari teki ”omia projektejaan”, eli osti kolariautoja, -pyöriä, -mopoja ja kaikkea mahdollista liikkuvaa, kunnosti ne aluksi omaan käyttöönsä ja hetken ajeltuaan myi ne eteenpäin.

Välillä hän toi autoja myös Yhdysvalloista samalla periaatteella; aluksi auto kunnostettiin, ajeltiin sillä itse ja sitten se laitettiin myyntiin.

– Enää tuo ei kannata, koska tarjontaa on markkinoilla niin paljon. Sen vuoksi tämä osa toiminnasta on nyt jäänyt kokonaan pois.

Mönkijöiden varaosia Kari hankki alussa nettikauppaansa oman maahantuonnin kautta sekä muilta maahantuojilta. Ideana oli alusta alkaen ostaa niin isoja eriä, että hinta asettui kohdalleen ja näin myös jälleenmyyntihinta saatiin hyväksi.

Lisäksi Kari on ostanut ja ostaa säännöllisesti lopettavien liikkeiden varastoja ja näin ollen tarjonta on pikkuhiljaa laajentunut nykymittoihin. – Varastoissamme on tällä hetkellä 1300-1500 uutta osaa ja käytettyjä osia noin 1500, Kari summaa.

Vaikka nettikauppa käynnistyi mönkijöiden varaosista, on niiden osuus nykyisin enää pieni. Mukaan ovat tulleet mm. autojen, traktorien, mopojen, skootterien, ruohonleikkurien ja jopa kaivinkoneiden varaosat ja renkaat. Varaosia tulee jatkuvasti mm. Kiinasta ja myös teollisuuspuolelle myydään renkaita.

Nettikaupan asiakkaat ovat eri puolilla Suomea ja Virossa. Virossakin osa varaosista on selvästi hinnakkaampia kuin Suomessa, mistä syystä tuotteita tilataan Viroon.

Asiakkaat löytävät Noratec Varaosapalvelun puhtaasti google -haulla ja kuultuaan siitä tutuiltaan. Iso osa yrityksen asiakkaista on vakituisia, kerran tilanneet tilaavat toisenkin kerran.

Huoltopuoli on vuosien varrella kasvattanut toiminnassa osuuttaan, sillä Kari huoltaa ja korjaa kaikkia samoja laitteita, joihin myy varaosiakin. Asiakaskunta huoltoihin tulee pääasiassa noin 150 kilometrin säteeltä, mutta aina välillä huollon asiakkaita tulee kauempaakin.

Yrityksensä valtiksi Kari arvelee sen, että asiat on hoidettu hyvin ja hyvä sana kiirii. Nettikaupassa iso vahvuus ovat myös omat varastot, sillä vaikka nettikauppoja on nykyisin pilvin pimein, niin harvalla on omia varastoja.

– Olen joutunut kuuden vuoden aikana tekemään varastojen takia 1,5 laajennusta, ja silti tilanahtautta on kokoajan, Kari nauraa. – Oma varasto on kuitenkin iso etu, kun tavara on varastossa heti valmiina asiakkaalle, ei heidän projekteihinsa tule pitkiä viivästyksiä osien odottelun vuoksi.

Noratec Varaosapalvelun asiakkaina onkin myös iso joukko huoltamoalan yrittäjiä eri puolilta Suomea, jotka ovat tottuneet saamaan tarvitsemansa varaosat nopeasti ja kilpailukykyisin hinnoin.

Maahantuontia yrityksellä on tällä hetkellä Kiinasta, Virosta, Hollannista, Saksasta, Englannista, Kreikasta ja Unkarista.

Yrityksen kotisivut löytyvät osoitteesta noratec.fi.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliGreen Care -toiminnan mahdollisuuksista laadukas seminaari Alajärvellä
Seuraava artikkeliTyökyvyttömyyseläkkeen ansioraja pienenee hieman vuonna 2017