3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Erityisesti yrittäjille ja yrityksille paljon muutoksia verotukseen 2017

Yritysten asiointi verottajan kanssa muuttuu ensi vuoden alussa merkittävästi, kun Verotili poistuu ja tilalle tulee OmaVero-palvelu.

Samalla myös oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen muuttuu sähköiseksi. Muutokset vaativat uuden tietojärjestelmän käyttöönottoa, minkä vuoksi Verohallinnon palveluissa on katko 29.12.-2.1.
Vuoden vaihteen jälkeen OmaVerossa voi ilmoittaa ja maksaa oma-aloitteisia veroja, kuten arvonlisäveron ja työnantajasuoritukset.

MAINOS

Samaan aikaan veroilmoitukset arvonlisäverosta, työnantajasuorituksista sekä muista oma-aloitteisista veroista aletaan antaa sähköisesti. Veroilmoitus voidaan antaa paperilomakkeella ainoastaan erityisestä syystä, kuten esimerkiksi teknisten ongelmien vuoksi.

Yrittäjien verotukseen tulee lisää joustoa, kun verokauden voi valita useammasta vaihtoehdosta. Oma-aloitteiset verot maksetaan ja ilmoitetaan verokauden mukaisesti, joka on lähtökohtaisesti kalenterikuukausi. Ensi vuoden alusta yhä useampi voi valita verokaudekseen neljänneskalenterivuoden tai kalenterivuoden.

Lisäksi yrityksille, joiden tilikauden liikevaihto on enintään 500 000 euroa, annetaan mahdollisuus tilittää myynnistä suoritettava arvonlisävero ja ostoista vähennettävä arvonlisävero maksuperusteisesti. Maksuperusteinen menettely helpottaa pienyritysten maksuvalmiutta.

Keskeiset muutokset:

Ilmoitukset tulee antaa sähköisesti.

OmaVero korvaa Verotili-palvelun.

Yhteenveto korvaa verotiliotteen.

Maksujen uusi viitenumero löytyy OmaVerosta.

Oma-aloitteisten verojen ilmoitus korjataan antamalla korvaava ilmoitus.

Seuraamusmaksuja selkeytetään.

Perintään siirto verotililtä poistuu.

Verokauden muuttamiseen tulee lisää joustoa. Useampi pienyritys voi valita neljänneskalenterivuosi- tai kalenterivuosimenettelyn.

Maksuperusteisen arvonlisäveron käyttö laajenee.

Metsätalouden veroilmoitusta ei jatkossa tarvitse antaa, jos verovuonna ei ole ollut verotukseen vaikuttavaa toimintaa.

Apteekkareiden maksama apteekkimaksu korvataan apteekkiverolla.

Auto- ja valmisteverotus siirtyvät Tullilta Verohallinnon hoidettaviksi 1.1.2017.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät