0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Riistametsänhoitoa voi opiskella verkossa

Uusi verkkokurssi kokoaa riistametsänhoidon perusteet yhteen.

Metsäammattilaisille tarkoitettu helppolukuinen, maksuton kurssi tenttiosioineen on käytettävissä osoitteessa https://koulutus.riista.fi/kurssi/riistametsanhoito/.

MAINOS

Riistametsänhoito on tulevaisuuden metsänhoitoa. Sen kysyntä on kasvussa, omistavathan metsästäjät perheineen lähes puolet yksityismetsistämme. Jotta kysyntään voidaan vastata, tulisi jokaisen metsäammattilaisen hallita riistametsänhoidon menetelmät.

Uuden verkkokurssin myötä kaikki riistametsänhoitoon tarvittavat tiedot löytyvät yhdestä osoitteesta. Kurssin pääkohderyhmä ovat metsäammattilaiset, mutta materiaali sopii myös alan opiskelijoille ja aktiivisille metsänomistajille.

Riistametsänhoito on talousmetsien hoitoa metsäkanalintuja suosien. Se on arkista luonnonhoitoa, joka ei estä puuntuotantoa. Riistametsässä on tärkeää tarjota metsäkanalinnuille ravintoa ja suojaa kasvattamalla sekametsiä, säästämällä alikasvosta ja jättämällä tiheikköjä.

Käytännönläheinen kurssi sisältää menetelmiä konkretisoivan kuvituksen ja videoita sekä osaamista arvioivat tentit. Kurssin suorittaminen vaatii ainoastaan pääsyn internetiin, ei kirjautumista tai erikoisohjelmistoja.

‒ Kurssimateriaalin läpikäyminen ei vie liikaa aikaa. Aineisto sopii työtehtävästä riippumatta kaikille metsäalan toimijoille. Kurssin suorittamalla jokainen voi varmistaa oman osaamisensa, kertoo Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Pirkan metsäasiantuntija Jaakko Toijala.

Kurssi on toteutettu Riistametsänhoidon edelläkävijät -hankkeessa. Edelläkävijöihin kuuluu kahdeksan riistasta innostunutta metsäammattilaista.

Hankkeen tavoitteena oli edistää arkiluonnonhoidon jalkautumista metsäalalle.  Hanke on osa Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelma METSOa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät