Keräyksellä saatiin varoja syöpäsairauksien torjuntaan ja sairastuneiden tukeen

Mainos[adrotate banner="3"]

Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen 60 -vuotisjuhlakeräys Stop Syöpä herätti auttavat kädet lahjoituksiin koko Pohjanmaan alueella.

– Apua saatiin yrityksiltä ja yhteisöiltä Järviseudulta Seinäjoelle ja kaikista kunnista tältä alueelta, iloitsee Alajärvellä keräysvastaavana toiminut Jaakko Aho, joka kotipaikkakunnallaan suoritti yritysten ja yhteisöjen keräyksen yksin.

MAINOS

Ahon mukaan yritysten ja yhteisöjen auttamisenhalu oli ilahduttavaa. – Nyt on kiitoksen aika näille Pohjanmaan sadalle yritykselle ja yhteisölle, teidän lahjoituksenne tuottivat yhteensä 31000 euroa!

Syövistä etenkin rintasyöpä ja eturauhassyöpä lisääntyvät vauhdilla, mikä tulee vaatimaan yhä enemmän varoja ja vapaaehtoisia kanssaihmisiä. Syöpäyhdistyksen toimintaa rahoitetaan keräyksillä ja lahjoituksilla, mistä syystä tämän joka kolmas vuosi toteutettavan keräyksen merkitys on niin suuri.

Kerätyillä euroilla saadaan aikaiseksi monenlaista hyvää. – Eri syöpiin järjestetään sopeutumisvalmennuskursseja, edistetään saattohoitoa, koulutetaan tukihenkilöitä, järjestetään yleisötilaisuuksia, tupakasta vierottamisryhmiä, pidetään luomihuolipäiviä ja järjestetään nuorille tupakkaterveyskasvatusta, Aho mainitsee esimerkkeinä.

– Itselleni tulee erityisen hyvä mieli siitä, että perheille, joissa lapsi sairastuu syöpään, yhdistys antaa heti 700 euron tuen. Tällä autetaan lapsen viemistä hoitoon Tampereelle. Siellä on myös äidille ja isälle huone, jossa voi yöpyä maksutta.

Syöpälasten perheissä tukea usein kaivataan nopeasti ja Syöpäyhdistys myöntää tuen heti, kun tieto sairastuneesta saadaan. Viimeisen vuoden aikana syöpään alueella sairastui 15 lasta, osa ihan meidänkin lähialueillamme.

Jaakko Aho uskoo, että lahjoittajilla ja keräyksen suorittajilla on hyvä mieli, kun syöpäsairaiden tuskaa voidaan helpottaa keräyksellä saaduilla euroilla. Aho itse on toimi keräyspäällikkönä jo viidettä kertaa, kerran kolmessa vuodessa järjestettävässä keräyksessä. Ovelta-ovelle kerääjinä alueella toimivat muut kerääjät.

Alajärvellä syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään tukee Alajärven syöpäosasto, jossa on noin 200 jäsentä. Vimpelin, Lappajärven ja Evijärven alueella toimii Järviseudun syöpäosasto.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliRiistametsänhoitoa voi opiskella verkossa
Seuraava artikkeliTanssia jäällä? – varaudu liukkaisiin keleihin