LaVe matkalla kohti ensimmäistä superpesiskesää

Mainos[adrotate banner="3"]

Kauden 2016 päätteeksi naisten superpesikseen noussut Lappajärven Veikot on valmistautunut seurahistoriansa ensimmäiseen kauteen pesiksen ylimmällä sarjatasolla jo lokakuun lopulta saakka. Tuolloin joukkue kokoontui ensimmäiselle viikonloppuleirilleen pelinjohtaja-valmentajiensa Jukka-Pekka Tuomelan ja Markku Lassilan johdolla.

Veikkojen harjoitusrinkiin kuuluu 20 pelaajaa, joista puolet on Veikoissa uusia kasvoja. Sarjanousijalle tärkeää pääsarjakokemusta tuovat joukkueeseen Tampereen Manse pesiksestä tulleet Elisa Salonen ja Stina Parantainen sekä Seinäjoen Maila-Jusseissa viime kaudella pelanneet Niina Uusitupa ja Piritta Kärnä, joka tekee samalla paluun kasvattajaseuraansa kuuden superpesisvuoden jälkeen.

MAINOS

Viinijärven Urheilijoista joukkueen vahvuuteen liittyi Jannika Lillunen. Hienon kesän Veikoissa pelannut Essi Ritola jatkaa myös tulevalla kaudella joukkueen riveissä. Heidän lisäkseen Veikkojen ykköspesistaipaleelta tutut luottopelaajat Roosa Aho, Kaisa Jaakkola, Karoliina Luoma-aho, Ella ja Inka Mäki, Janina Männikkö, Emmi Peltola ja Riina Rantala jatkavat pelaajauraansa Veikkojen väreissä.

Järviseudun takaisin superpesiskartalle palauttaneen projektin käynnistivät marraskuussa 2011 Vimpelin Vedon pesäpallotoiminnassa aktiivisesti siihen saakka mukana ollut Pasi Herrala sekä vimpeliläistynyt Lappajärven Veikkojen kasvatti Marko Timo.

Suoraan ykkössarjasta paikan vuonna 2012 saaneen joukkueen tavoitteeksi asetettiin pelinjohtajana ensimmäisellä ykkössarjakaudella toimineen Pasi Herralan toimesta nousu superpesikseen neljässä vuodessa.

Tässä myös onnistuttiin, mutta Pasi Herrala ei kuitenkaan itse päässyt näkemään asettamansa tavoitteen toteutumista, hänen menehdyttyään vaikeaan sairauteen keväällä 2015.

Lappajärven Veikkojen puheenjohtajan Reijo Kärnän mukaan Lappajärven hiekkatekonurmipäällysteisen kentän olosuhteet nostetaan superpesiksen vaatimalle ennen äitienpäivän aattona 13.5. Lappeenrannan Pesä Ysejä vastaan pelattavaa historiallista kotiavausta.

– Uuden huoltorakennuksen rakentaminen on jo aloitettu talkoovoimin ja näinä päivinä ratkeaa saammeko siihen myös avustusta ELY-keskukselta. Lappajärven kunta on puolestaan luvannut kohentaa kentän katsomo-olosuhteita rakentamalla kotipesän taakse uutta katsomotilaa 400 katsojalle. Uuden katsomon myötä kentältä löytyy istumapaikat lähes 800 pesisjännärille, selvittää Kärnä.

Lappajärven Veikkojen superpesisjoukkue tulee Reijo Kärnän mukaan historiansa ensimmäisessä superpesiksen kotiottelussaan kunnioittamaan edesmennyttä joukkueen ensimmäistä pelinjohtajaa.

– Lappeenrannan Pesä Ysejä vastaan lauantaina 13.5. kello 16 alkaen pelattava ottelu tullaan pelaamaan Pasi Herralan muisto-otteluna, toteaa Kärnä.

Ennen kesää Veikot osallistuu hallipesiksen SM-sarjaan. Ensimmäinen halliharjoituspeli on jo tulevana perjantaina Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan.

Veikkojen pelinjohtajana jatkavan Jukka-Pekka Tuomelan mukaan joukkue tavoittelee ensimmäisellä superpesiskaudellaan paikkaa runkosarjan kahdeksan parhaan joukkoon, joka toisi mukanaan paikan ylempiin pudotuspeleihin.

Tuomela ja koko muu joukkue odottaa mielenkiinnolla tulevan kesän paikallisvääntöjä Seinäjoen Maila-Jusseja ja Lapuan Virkiää vastaan. Erityisesti Seinäjoen jalkapallostadionilla lauantaina 10.6. alkaen kello 22 iltavalaistuksessa Lapuan Virkiää vastaan pelattava ottelu tulee Tuomelan mukaan varmasti olemaan yksi tulevan kesän ehdottomia kohokohtia.

Lappajärven Veikkojen naisten superpesisjoukkueen harjoitusrinki kaudella 2017: Roosa Aho, Milja Hautala, Jutta Herrala, Kaisa Jaakkola, Laura Karhumäki, Piritta Kärnä, Jannika Lillunen, Karoliina Luoma-aho, Roosa Martinmäki, Ella Mäki, Inka Mäki, Janina Männikkö, Henna Olli, Stina Parantainen, Emmi Peltola, Riina Rantala, Essi Ritola, Elisa Salonen, Nella Sova, Niina Uusitupa, Jukka-Pekka Tuomela (1pj) ja Markku Lassila (2.pj).

Lasse Mansikka-aho

MAINOS
Edellinen artikkeliHuoltis – mitä ihmettä!
Seuraava artikkeliAlajärven kaupungilla panostetaan työhyvinvointiin