25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

T:mi Ruokala Margit jatkaa uudella yrittäjällä

Ruokala Margit toimii betonifirma Betset yhtiöiden Kyyjärven tehtaan henkilöstöruokalan tiloissa yksityisenä yrityksenä. Ruokala Margitin arvoihin kuuluu tuottaa maukasta, itsetehtyä ja laadukasta lounasta. Tämän lisäksi Ruokala Margitilla on kahvilatoimintaa, juhla- ja pitopalvelua sekä edustustarjoilua.

Yrityksen perustaja Margit Mäntynen muistelee, että syyskuun 10. päivä tuli 21 vuotta siitä, kun on lähtenyt ruokala yrittäjäksi. Päivääkään en ole katunut. Ja töitä on saanut tehdä.

Viime vuonna 2016 Ruokala Margitilla kävi noin 15600 lounastajaa. Tähän lisätään vielä juhla- ja pitopalvelut päälle. Keittiöllä tehdään myös kokeiluja eri ruokalajien suhteen.

MAINOS

Miehet ovat niin rehellisiä ja sanovat kyllä suoraan niin negatiivisen kuin positiivisenkin palautteen. Kestosuosikki ruokana Betsetin henkilöstöruokalassa on kebab-vuoka.

Tämän vuoden alusta 1.1. Ruokala Margit on uuden yrittäjän nimissä. Yrittäjäksi vaihtui Margitin oma tytär Elina Honkola. Elina lähti ravintolakokki kouluun vuonna 2012.

Välivuoden Elina oli äidillään töissä ennen kuin lähti opiskelemaan restonomiksi 2016. Työharjoittelujakson Elina oli Norjassa. Se oli mahtava kokemus, vaikka alkuun pelotti lähteä seitsemäksi kuukaudeksi Norjaan.

Minulla on vahvat tukijoukot ympärillä, kertoo tytär Elina Honkola.

Ammattikorkeassa oli yritystalli -valmiudet, jossa yrittäjähenkinen opiskelija sai kehittää ja luoda liiketoimintaa. Kaikki koulun tehtävät sain suorittaa Ruokala Margitiin.

Tehtävinä oli esimerkiksi laskea kaikille olemassa oleville ruoka-annoksille ainesosat mitä se sisältää ja sekä tehdä asiakastyytyväisyys kyselyn ruokalasta ja sen toiminnasta.

T:mi Ruokala Margit jatkaa samalla nimellä jatkossa ja paikka on betoniyrityksen tiloissa Betset Kyyjärven tehtaalla Hannu Löytösen toiveesta.

– Yrityksen arvoihin kuuluu, että pyritään tekemään kotiruoka periaatteella ja tulen jatkamaan samoilla arvoilla. En osaisi ajatella olevani muualla, Elina hymyilee päättäväisenä.

– Alkuun oli vaikeaa ymmärtää, että pitää luopua yrityksestä ja antaa se jollekin toiselle. Asiaa piti vähän aikaa työstää, ennen kuin siihen oli itse valmis. Kun Elinasta, joka on kasvanut tänne, tuli jatkaja yritykselle se rauhoitti mieltä, Margit Mäntynen kertoo.

Nyt kun yritystoiminta on siirtynyt äidiltä tyttärelle, on tarkoitus järjestää sen kunniaksi juhlat. Niistä tarkemmin tammikuun lopulla kun saadaan siihen aikaa järjestettyä.

Tanja Kyrönlahti

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät