13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Aisapari kestävän kehityksen edelläkävijänä

Aisapari tarkasteli toimintaansa ja kirjasi ylös omat kestävän kehityksen tavoitteensa. Samalla mietittiin tarkemmin toimiston ympäristöasioita Järviseudun ammatti-instituutin luonto- ja ympäristöalan opiskelijoiden tuella.

Suomen maaseudun kehittäjänä Aisaparin tavoitteena on löytää parannettavaa ja kehitettävää myös omassa toiminnassaan. Ensimmäisenä Leader-ryhmistä Aisaparin sitoumuksen tavoitteet on hyväksytty Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen (Sitoumus 2050).

MAINOS

Haastamme kaikki muut Leader-ryhmät sekä alueemme yritykset, yhteisöt, organisaatiot ja ystävämme pohtimaan, mitä voisivat tehdä yhteisen tavoitteen eteen, ja antamaan kestävän kehityksen sitoumuksen kukin omien tavoitteidensa mukaisesti.

Suomessa on tuotettu viime aikoina monia kestävää kehitystä tukevia selvityksiä ja asetettu tavoitteita – on esimerkiksi Tiekartta kiertotalouteen 2016-2025, Agenda 2030 ja on Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus 2050, mikä sisältää myös Kulttuuriympäristösitoumuksen. Erinomaisia selvityksiä ja upeita tavoitteita kaikissa, vaan tekoja tarvitaan, jotta niiden sisältämät tavoitteet alkavat käydä toteen.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen voi osallistua ihan jokainen yksittäinenkin asukas pienillä arjen hyvillä teoilla ja isojen toimijoiden on mahdollista toimia omalla tavallaan, pienin askelin tai isosti tempaisten.

Osallistumalla saadaan yhteiset kestävän kehityksen tavoitteet ja niihin tähtäävät teot ja valinnat näkyviksi: kulutetaan vähemmän, hankitaan kestäviä lähituotteita, suositaan palveluja, korjataan, tuunataan ja kierrätetään, säästetään energiaa ja puhdasta vettä, liikutaan viisaasti, arvostetaan aluettamme ja sen luontoa, toimitaan ja vaikutetaan asioihin yhdessä.

Aisapari on Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin yhteinen kehittämisyhdistys eli Leader-ryhmä, joka rahoittaa yritysten ja yhteisöjen hyviä investointi- ja kehittämishankkeita Merkki päällä -strategian mukaisesti. Toimintaan voi tutustua lähemmin kotisivullamme aisapari.net.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät