11.6 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS

SM-Keuruulta kohti MM-Lahtea

Keurusselän liikuntapuistossa hiihdetään yleisten sarjojen SM-hiihdot televisiokisoina 3.-5.helmikuuta. SM-kisat ovat Suomen Cupin neljäs osakilpailu. Kisatoimisto ja päämajoituspaikka ovat Hotelli Keurusselässä.

Keuruun maastoliikuntakeskus, nykyinen Keurusselän liikuntapuisto, vihittiin käyttöön 20 vuotta sitten 23.2.1997. Keuruun Kisailijat on järjestänyt liikuntapuistossa yleisten sarjojen SM-hiihdot aikaisemmin vuosina 2007, 2010 ja 2012.

SM-kisaisäntänä on Prahan vuoden 1978 10 000 metrin juoksun euroopanmestari ja Haapamäen Höyryveturipuiston isäntä Martti Vainio. Kuva: Matti Harju.

Perjantaina hiihdetään vapaan hiihtotavan sprintit (karsinta kello 10), lauantaina perinteisen hiihtotavan väliaikalähtöiset naisten kymmenen kilometriä (kello 11) ja miesten 15 kilometriä (kello 12.30).

MAINOS

Sunnuntaina ovat parisprintit perinteisellä hiihtotavalla (karsinta kello 09.30). Palkinnot jaetaan yleisöystävällisesti välittömästi kunkin kilpailun jälkeen kisakeskuksen ohjelmalavalla.

SM-hiihdot avaa perjantaina kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo. SM-hiihtojen suojelija pääministeri Juha Sipilä ei kuntavaaliristeily -aikataulun vuoksi pääse kisapaikalle.

SM-hiihdot ovat Suomi 100- juhlatapahtuma. Kisakylässä on kisojen aikana nähtävänä nonstop-videoesitys Suomi 100-hiihtonäyttelystä, jossa kerrotaan puusuksien teosta ja Keurusseudun 1900-luvun alun suurhiihtäjistä, joita olivat Asarias ja Asser Autio, Anton Collin ja Matti Raivio.

Pihlajavetinen Matti Raivio (1893-1957) oli Lahden ensimmäisten vuoden 1926 MM-hiihtojen kaksinkertainen maailmanmestari.

SM-kisoissa nähdään Keuruun ala-asteiden koululaisia perjantaina. Lauantaina 4.2. järjestetään lasten ohjelmaa kello 10-14. Lapset pääsevät harrastamaan puukiipeilyä ja ratkomaan luontotehtäviä yhdessä satueläinhahmojen kanssa.

Kisaruokailuja varten kisakeskuksessa on yleisölle suurteltta videotauluineen. Kisakuulutukset kuuluvat kilpailun aikana kisakeskuksen alueella myös radiosta. Televisiokuvaa latutapahtumista nähdään suurelta stadionvideotaululta.

Suomen MM-joukkue julkistetaan lauantaina 4.2. Keuruulla

SM -hihdot kisataan Keuruun Liikuntapuistossa 3.-5.helmikuuta.

Krista Pärmäkosken, Matti Heikkisen ja Iivo Niskasen alkutalven menestys luo SM-kisoille positiiviset odotukset välietappina kohti 22.2.–5.3. pidettäviä Lahden MM-hiihtoja.

Suomen MM-joukkue julkistetaan lauantaina 4.2. Keuruulla, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala varmisti kisajärjestäjille perjantaina 20.1.

SM-hiihtoihin järjestetään lauantaina 4.2. bussikuljetuksia viidellä reitillä. Lähtöpaikkoina ovat Jyväskylä, Pihtipudas, Alahärmä, Ikaalinen ja Sastamala. Matkan hintaan sisältyy meno-paluukuljetus ja pääsylippu.

Ohjeet reiteistä ja paikkavaraukset 31.1. mennessä Matka Mäkelän nettisivuilta (www.matkamakela.fi/keuruunsmhiihdot). Perjantai- ja lauantai-iltana tanssitaan hotellissa kisatanssit kuin ennen vanhaan.

Kisatietoja on SM-kisasivuilla www.ski-keuruu.fi.

Matti Harju

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät