0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Aisapari sai uuden puheenjohtajan, sata hankepäätöstä paketissa

Puheenjohtajuus vaihtui Aisapari ry:n hallituksen järjestäytymiskokouksessa kauhavalaiselta Marketta Kankaalta lapualaiselle Martti Vauriolle.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Sari Kujala Lappajärveltä ja sihteeriksi Aulikki Salo Kauhavalta.

MAINOS

Toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää kertoi hallitukselle Aisaparin hanketilanteesta.

Aisaparin uusi hallitus 2017.

– Vuodenvaihteeseen mennessä saatiin tasan sata hankepäätöstä. Yritystukia niistä oli 24, kehittämishankkeita 68, peruutettuja 3 ja kielteisiä päätöksiä 4 kappaletta. Yksi päätös on tehty Aisaparin toimintarahasta.

Aisaparin alueen toimijoita Niemi-Huhdanpää kiitti erinomaisesta aktiivisuudesta.

– Marraskuun loppuun mennessä suoraan Elystä rahoitettuja yrityshankkeita Aisaparin alueelle oli tullut 21 kappaletta ja yhteisöllisiä investointeja kuusi. Aisaparin kehyksestä rahoitettavia hankkeita odottaa vielä viitisenkymmentä Elyssä laillisuustarkastusta.

Tälle vuodelle Aisaparilla on julkisen rahan myöntövaltuutta reilut 1,6 miljoonaa.

Kehittämishankkeissa otetaan tänä vuonna käyttöön hakujaksot. Ensimmäinen jakso päättyy tammikuun lopussa, ja seuraavan kerran päätöksentekoon kootaan huhtikuun loppuun mennessä saapuneet hakemukset. Viimeisen jakson hakuaika päättyy lokakuun lopussa.

Aisaparin hallitus kokoontuu tänä vuonna suunnitelmien mukaan kaikkiaan kahdeksan kertaa. Yrityshankkeilla on jatkuva haku, ja lisäksi toteutetaan teemahankkeita.

Ensimmäisessä kokouksessa tehtiin päätös Juhlavuosi 2017 -teemahankkeesta, johon pääsi mukaan yksitoista Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä järjestettävää tapahtumaa.

Rahoitusta saivat Evijärvi- seura, Järvilakeuden kansalaisopiston kannatusyhdistys, Lapuan kansalaisopiston opistolaiskunta, Alahärmän Kisa, Lehtimäki-seura, Alajärven 4H-yhdistys, Ylihärmän Nuorisoseura, Lapuan Urkufestivaaliyhdistys ja Luoma-ahon kylätoimikunta.

Tammikuun lopulla hallitus tekee päätöksen Pikkolo IV -hankkeen toimenpiteistä.

Teemahankkeista on vielä avoinna haettavaksi maaliskuun 9. päivä saakka luonto- ja vaelluspolkujen kunnostukseen ja opastukseen tarkoitettu Pysy polulla -hanke. Tukea voivat hakea yhdistykset, kunnat ja seurakunnat. Kysy lisää Aisaparista!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät