Oi muistatko vielä…? Tarinatuvassa muisti virkistyy!

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen Kylille kulttuuria -toiminnan ryhmätoiminta Alajärven kirjastossa starttasi kevätkauteen entistä vahvemmin voimin.

Toiminta käynnistyi viime vuonna marraskuussa ja joulukuussa järjesteyillä kokoontumisilla, mutta väkeä oli vähän liikkeellä. Uuden vuoden alkaessa kiinnostus kuitenkin lisääntyi ja tammikuun kokoontumisessa mukana oli jo tusinan verran tarinoitsijoita, niin miehiä kuin naisiakin!

MAINOS

Ryhmää vetää Kylille kulttuuria -hankkeen Virve Rinne, joka kertoo vastaavia ryhmiä perustetun eri puolille maakuntaa. Jokainen ryhmä on kuitenkin oman näköisensä, sillä toiminta muotoutuu juuri sellaiseksi mitä osallistujat haluavat.

Alajärvellä esille on noussut halu tarinoida, muistella ja jutella yhdessä sopivasti laulun siivittämänä. Lisäksi tehdään muistijumppa -tehtäviä, mutta muisti kyllä virkistyy myös yhdessä jutellen.

Kiinnostusta on löytynyt myös esimerkiksi vanhojen valokuvien katselemiseen ja niistä henkilöiden ja tapahtumien tunnistamiseen. Kevään viimeisellä kokoontumisella on suunnitteilla tehdä yhteinen retki johonkin lähikohteeseen.

Iloiseen ryhmään, jossa juttu luistaa ja mukavia tarinoita kumpuaa esiin ihan huomaamatta, voi edelleen kuka tahansa vapaasti tulla mukaan! Ryhmä on maksuton ja avoin kaikille.

Yhdessä kokoontuminen piristää mieltä ja virkistää, ylläpitää toimintakykyä, vaikuttaa positiivisesti muistiin ja mm. antaa uusia ystäviä, elämyksiä ja päiviin sisältöä.

Seuraava kokoontuminen on 10. päivänä helmikuuta Alajärven kirjastolla kello 13-14.15. Maaliskuussa kokoonnutaan 10.3., huhtikuussa 21.4.l ja toukokuussa 12.5., aina samaan kellonaikaan.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAisapari sai uuden puheenjohtajan, sata hankepäätöstä paketissa
Seuraava artikkeliJami jalkautui Hämeeseen