-1.6 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Jami jalkautui Hämeeseen

Edellisellä viikolla JAMIN iskuryhmä vieraili torstaina Riihimäellä HAMK:n toimipisteessä Kaartokadulla. Moni lukijoista varmaan ihmettelee, mitä kummaa Järviseutulaiset hakevat Hämeen ammattikorkeakoululta?

Jo jonkin aikaa olemme valmistelleet muutamaa projektia, jossa mukana on koko JAMI ja lisävoimaa on haettu edellä mainitusta Hämeen ammattikorkeakoulusta.
Primus moottorina on ollut rehtori Matti Väänänen, jolla on entuudestaan yhteistyöverkostoja HAMK:n suuntaan.

MAINOS

Itse projekteja on kaksikin kappaletta, toinen ns. saunalautta ja toinen ajosimulaattori. Molemmissa projekteissa on mukana henkilökuntaa kaikista toimipisteistä ja näin ollen ”keissi” on koko JAMIN yhteinen.

Molemmissa projekteissa tarvitaan kaikenlaista osaamista rakennus-, metalli-, auto/logistiikka- ja sähköosastolta, unohtamatta ruoka-, ympäristö- ja markkinointiosaamista.

Tavoitteena on rakentaa saunalautta, joka kuvastaa monipuolisesti Jamin (Järviseudun ammatti-instituutti) ja Järviseudun alueen osaamista. Saunalautta on ainutlaatuinen, jollaista ei ole ennen tehty.

Pyrimme myös murtamaan valtakunnallisen uutiskynnyksen itse lopputuotteella, sekä siihen liittyvällä oppilaitos-yritysyhteistyöllä uudenlaisena toimintamallina ja esimerkkinä siitä, kuinka opiskelu ja oppiminen voidaan viedä aivan uudelle ja konkreettiselle tasolle.

Toinen projekti on ajosimulaattori, joka on realistinen äänineen ja näkymineen. Simulaattorissa kuljettaja voi aistia ajoneuvon liikkeet ja ajokokemus on ainutkertainen. Simulaattorin prototyyppi on jo olemassa ja se kuljetettiin Riihimäelle jatkojalostusta ja tuotekehitystä varten.
 
Lautta ja simulaattori suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä HAMK:n rakennus- ja konetekniikan osastojen ja yhteistyöyritysten kanssa. Jami vastaa lautan ja simulaattorin rakentamisesta hyödyntäen opiskelijatyötä.

Molemmissa projekteissa käytetään siis koko JAMIN osaamista, henkilökunnasta oppilaisiin.

HAMK vastaa suunnittelusta hyödyntäen opiskelijatyötä. Hankkeessa voidaan tehdä myös opinnäytetöitä. Tulevalla viikolla ”lautturit” lähtevät vielä vierailemaan Orivedelle ja tutustumaan pariin valmiiseen lauttaan.

Hannu Takala
Lehtori JAMI Lappajärvi

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät