0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Luonnon päivät 2017 – Soinissa rusakkojahtiin lauantaina

Suomen Riistakeskus juhlistaa Suomen juhlavuotta ja haastaa suomalaisia lähtemään yhdessä luontoon esimerkiksi perheen tai kaverin kanssa.

Soinin Metsästysseura ry järjestää yhteisen rusakkojahtipäivän lauantaina 4.2., jolloin vietetään ensimmäistä Luonnon päivää. Jahtipäivän tarkoituksena on haastaa nuoria metsästäjiä mukaan ja samalla saada lisää harrastajia metsästysseuratoimintaan.

MAINOS

Rusakkojahtiin kokoonnutaan kello 9 Soinin yhteistalolle ja paikan päällä päätetään tarkemmin, minne jahti kohdennetaan. Tavoitteena on vähentää runsasta rusakkokantaa taajama-alueen laitamilta miesajolla.

Metsästys onnistuu tehokkaasti ajometsästyksenä, jossa sopivat rusakoiden päivämakuupaikat ajetaan metsästäjien ja koirien avulla.

Passimiesten sijoittelussa otetaan huomioon turvallisuus ja rusakoiden kulkureitit. Passipaikkoja suunniteltaessa on syytä muistaa, että ilman rakennuksen haltijan tai omistajan lupaa ei riistaeläintä saa ampua 150 metriä lähempänä asuttua rakennusta.

Rakennuksen haltijan luvalla metsästys on mahdollista lain määräämää minimiä lähempänä. Jahtipäällikkö Henri Lehtomäki vakuuttaa, että jahti toteutetaan ennen kaikkea turvallisesti, mutta myös rennosti.

Kenenkään pihoihin ei tulla, ellei joku kiinteistön- tai maanomistaja sitä erikseen halua.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät