Vuoden betonirakenteessa alajärveläistä kädenjälkeä

Mainos[adrotate banner="3"]

Helsingin Rastilassa sijaitseva Asunto Oy Helsingin Viuhka on palkittu vuoden 2016 betonirakenteena vaativasta ja innovatiivisesta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta toteutuksesta.

Alajärvellä syntynyt ja nuoruutensa viettänyt Olli Tallbacka on toiminut vuoden betonirakenteeksi valitun Asunto Oy Helsingin Viuhkan projektiarkkitehtinä.

Tämä Arkkitehtitoimisto Konkret Oy:n suunnittelema tornimainen asuinkerrostalo on näyttävä maamerkki Vuosaareen saavuttaessa.

MAINOS

Osaavalla betonin käytöllä ja kaikkien osapuolten toimivalla yhteistyöllä on aikaansaatu rakennusteknisesti onnistunut ja ilmeikäs arkkitehtoninen kokonaisuus. Suunnitteluyhteistyön tuloksena on syntynyt myös uusia betonirakenteisia tuote- ja toteutusinnovaatioita.

Kohteen suunnitteluun merkittävästi vaikuttanut arkkitehti on Alajärvellä syntynyt ja nuoruutensa viettänyt Olli Tallbacka, joka on nykyisin 33-vuotias, Helsingissä vaikuttava arkkitehti.

– Olen ollut mukana hankkeessa vuodesta 2013 lähtien. Olen toiminut kohteen projektiarkkitehtinä ja vastannut sen vetämisestä meidän toimistossa. Pääsuunnittelija on toiminut Jaakob Solla. Olen ollut mukana alusta lähtien ja vaikuttanut kohteen luonnos-ja yksityiskohtaiseen suunnitteluun.

Arkkitehdille vuoden betonirakenne-palkinto on merkittävä tunnistus. – Useina vuosina vuoden betonirakenne-palkinto on mennyt merkittäville julkisen rakentamisen kohteille, Tallbacka sanoo. – Nyt palkinto tuli asuntorakentamisen kohteelle, jossa kohtuuhintaisuus on ollut merkittävä suunnittelulle raameja luova tekijä.

Tallbacka on asunut aikuisikänsä pääosin Helsingissä. Arkkitehdiksi hän opiskeli Tallinnassa Viron Taideakatemian arkkitehtuurin-ja kaupunkisuunnittelun tiedekunnassa. – Olen työskennellyt Helsingissä Arkkitehtitoimisto SARC:ssa ja opiskelujen jälkeen olen toiminut projektiarkkitehtinä Arkkitehtitoimisto Konkret Oy:ssä.

– Vanhempani ja monet sukulaiseni asuvat edelleen Alajärvellä. Kotikaupungissa käyn pari, kolme kertaa vuodessa. Alajärvi on ollut hieno paikka kasvaa ja viettää nuoruus. Alajärvellä on mielestäni monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet harrastaa paikkakunnan kokoon nähden.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliLuonnon päivät 2017 – Soinissa rusakkojahtiin lauantaina
Seuraava artikkeliMoottorikelkkakisat Pohjanmaan alppikylässä