12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Moottorikelkkakisat Pohjanmaan alppikylässä

Tulevana sunnuntaina Soinin Vuorenmaassa käydään kovatasoiset moottorikelkkakisat. Soinin Moottorikerhon isännöimiin kisoihin on tulossa lähes sata kuljettajaa yhdeksään eri luokkaan.

Noin viiden kilometrin rata kiertelee laskettelurinteen lähettyvillä ja rinteen läheisellä pellolla. Järjestäjien mukaan yleisöllä on monia hienoja paikkoja, mistä kisoja voi seurata.

MAINOS
Linkoamalla ja tasaamalla alppikylän pelloille ja rinteille saadaan hienot kisapuitteet.

Sisu Rakennus Sm-sprint kilpailu Soinissa on sarjan ensimmäinen, koska edellispäivälle suunniteltu Kauhajoen kisa on peruttu lumen vähyyden vuoksi. Sarjaan kuuluu kolme osakilpailua.

– Kauhajoen kisaa tarjottiin meille järjestettäväksi, mutta Vuorenmaan lumimäärä on sen verran vähäinen, ettemme halunneet ottaa kahden päivän kisaa.

– Lunta on kuitenkin noin 20 senttiä ja kisaradalle kerätään lisää lunta niin, että kisa onnistuu, kertoo Atte Laitila järjestäjistä.

Suunnilleen puolet reitistä on lumisella pellolla, johon on tehty kumparekohtia hyppyjäkin varten. Reitti kiertää entisen koulun takaa ”hevosenkenkälenkin” kautta. Laskettelurinteen mutkamäkeä ajetaan ylöspäin ja hiihtouraa pitkin lasketaan alas.

Lähtö- ja maalialue on peltoalueella kuten aiemmissakin kisoissa. Myynnissä on keittolounasta ja kahviotuotteita.

Soinin Moottoriseuran edustajat Feetu Koskinen ja Ilari Takala ovat mukana kisassa. Lähialueelta on muitakin kuljettajia taistelemassa sm-sprint -pisteistä. Kilpailun johtajana toimii Mikko Silvonen.

Kisojen onnistuminen vaatii paljon talkootyötä ratojen suunnittelussa ja lumettamisessa.

– Parikymmentä kaveria tätä kisaa on hoitelemassa. Varsinaisena kisapäivänä tarvitaan 30-40 aktiivia kisojen onnistumiseen. Onnistumisen edellytyksenä on hyvä yhteistyö maanomistajien ja tukijoiden kesken.

– Moottorikerho on hankkinut pari vuotta sitten pienen Iller-latukoneen lumetuksen helpottamiseksi. Traktoreita ja pyörökuormaajaakin tarvitaan, kertoo lumetusta viikko ennen h-hetkeä hoitaneet Laitila ja Jarmo Keskitalo.

Soinin kisa alkaa sunnuntaina kello 11.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät