-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Kehitysvammaisten asumisyksikölle Alajärvelle ARAn avustus

ARA on tehnyt avustusvaraukset 75 hankkeelle yhteensä 4321 erityisryhmien vuokra-asunnon rakentamiseen tai peruskorjaamiseen.
Avustusvarausten yhteismäärä on suuruudeltaan 92 miljoonaa euroa. Avustuksia haettiin 145 miljoonan euron edestä 102 hankkeeseen ja 74 prosenttia hankkeista sai varauksen.

Yli puolet avustuksista menee vanhusväestön asuntoihin. Tänä vuonna haetuissa hankkeissa painopiste on ikääntyneiden tukiasumisessa aiemman tehostetun palveluasumisen sijaan.

MAINOS

Toinen muutos oli, että 61 prosenttia avustusvarauksen saaneista ikääntyneiden asunnoista kohdentui perusparantamiseen ja korvaavien asuntojen rakentamiseen.

Kunnat tai muut julkisyhteisöt saivat avustusvarauksista 42 miljoonaa euroa (46 %), säätiöt ja yhdistykset 34 (37 %) ja yritykset 16 miljoonaa euroa (18 %).

Hankkeiden valinnassa tärkein kriteeri on kohteen erityisryhmälle laatuvaatimukset täyttävien asuntojen pitkäaikainen käyttötarve paikkakunnalla.

Lisäksi valituilla hankkeilla tuetaan siirtymistä laitoshoidosta avohoitoon. Etusijalla ovat olleet kaikkein vaikeimmassa asuntotilanteessa olevat. Näitä ovat kehitysvammaiset, mielenterveyskuntoutujat ja muistisairaat vanhukset. Opiskelija-asuntoja rakennetaan pääkaupunkiseudun lisäksi muun muassa Joensuuhun.

Muita suurimpia avustusten saajaryhmiä ovat kehitysvammaisten ja opiskelijoiden hankkeet.

Avustusta saaneiden hankkeiden joukossa on Alajärven kaupungin hanke kehitysvammaisten ohjattuun ja tuettuun asumiseen. Kustannusarvioltaan 1539160 euron hankkeelle myönnetään ARAn avustusta yhteensä 572194 euroa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät