0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

KyKy venyi voittoon kärkikamppailussa

Kyyjärven salissa koettiin sunnuntai-iltana todellista lentopallofiilistä jälleen kerran. Uusitun salin ennätysyleisö, 375 katsojaa sai todistaa miesten 1-sarjan kärkikamppailussa kotijoukkueen paremmuuden luvuin 3-1 (22-25), (25-22), (25-20), (25-17).

Pelin alku oli kotijoukkueelta hieman haparoivaa ja varovaista. Akaa-Volley pääsi Toni Mikkosen ja Ossi Heinon hyvillä syötöillä jo 19-14 karkuun, mutta loppuerässä kotijoukkue sai sytytyksen kohdalleen. Erä meni kuitenkin vieraille 22-25.

MAINOS
Pitkästä aikaa peliin päässyt Ville Sorvoja iskee palloa Akaan kenttään. Atte Kyrölä ja Ralf Ozolins varmistavat taustalla.

Toinen erä meni tasatahtiin puoliväliin saakka. Sitten alkoi kotijoukkueen nousu kuntoutuneen Ville Sorvojan esiinmarssi. Erä päättyi KyKylle 25-21.

Kolmanteen erään lähdettiin kunnanjohtaja Eero Ylitalon rumpusäestyksen tahittamana hakemaan jälleen erävoittoa. Hyökkäyspeli monipuolistui entisestään ja peli alkoi onnistumisten myötä saamaan lisää kovuutta. Ville Sorvojan hyökkäykset, Atte Kyrölän ja libero Jyri Niemen hienot puolustuspallot veivät kohti erävoittoa. Akaan Toni Mikkosen muutamat hienot nelospaikan hyökkäykset eivät auttaneet vieraita, vaan KyKy vei erän 25-20.

Neljännessä erässä pelattiin pitkiä taistelupalloja kotijoukkueen johdossa koko erän. Vieraat alkoivat sortua virheisiin vastaanotossa ja KyKy intaantui entisestään. KyKy vei erän lukemin 25-17.

Kotijoukkueen päävalmentaja Hannu Kalliojärvi oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun.

– Peliin lähdettiin hieman puristuksella. Varsinaista hurmosta ei saatu aikaan kummankaan joukkueen puolelta. Pysyttiin poteroissa molemminkin puolin.

Väliajalla huomioitiin 50-vuotta täyttänyt Kykyn aktiivinen toimija Esa Kyrönlahti.

Ville Sorvojan pääsy ensimmäiseen peliinsä loukkaantumisen jälkeen antoi uskoa myös tuleviin peleihin. Liberomme Jyri Niemi pelasi hyvän pelin. Taisteluilme koheni mukavasti pelin edetessä ja tästä on hyvä jatkaa. Saamme joukkueemme materiaaliin laajennusta, kun saamme lähipäivinä Latviasta yhden parimetrisen yleispelaajan lisää, kertoo Kallionjärvi.

Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen odotti pelaajilta hieman enemmän.

– Tulimme otteluun hyvällä sykkeellä. Hernandes onnistui paineen alla hyvin koko ottelun ajan. Nuori keskitorjujamme Rami Rekomaa on mennyt mukavasti eteenpäin. 20-vuotias liberomme Sakari Liehu on kehittynyt hyvin ja onnistui vastaanotossa mainiosti. Ehkä olimme hieman väsyneitä eilisen tiukan Mahti-pelin jälkeen. Olemme myös treenanneet viime aikoina aika lailla, kertoi Tihinen.

Runkosarjaa on jäljellä Kykyllä enää vieraspeli Loimaalla ensi sunnuntaina. Akaa-Volley pelaa useamman pelin. KyKy johtaa sarjaa ennen Akaa-Volleytä. Runkosarjan jälkeen voittaja kohtaa runkosarjan 8. joukkueen ja 2. kohtaa 7. joukkueen. KyKyn vastustaja jatkopeleissä tarkentuu vasta viimeisten pelien jälkeen, sillä pudotuspeleihin pääsystä pelaavat joukkueet ovat tiukassa pistetaistossa.

Rami Puro

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät