Hyvinvointipalvelut Sirkka Rajala tuo palveluita yrityksille ja kyläläisille Luoma-aholla

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä avataan tällä viikolla uusi yritys, Hyvinvointipalvelut Sirkka Rajala.

– Olin jo pitkään haaveillut oman yrityksen perustamisesta ja nyt siihen tarjoutui mahdollisuus, Rajala kertoo. – Aloitan Hyvinvointipalveluiden tuottamisen Luoma-ahon teollisuusalueella.

MAINOS

Sirkka Rajala on työterveyshuoltoon erikoistunut fysioterapeutti ja suorittanut jatko-opintoja ergonomiasta ja terveyden edistämisestä Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa.

– Työkokemusta minulla on työterveyshuollosta, työsuojelusta ja tyky-toiminnasta melkein 20 vuotta. Olen toiminut projektipäällikkönä ko. asioiden kehittämishankkeissa Työkykyinen Vimpeli ja Työhyvinvoinnin edistäminen Järviseudun kunnissa.

– Näissä hankkeissa kehitettiin kuntien henkilöstön hyvinvointia ja töitä, esimerkiksi tuettiin muutosprosesseja ja uusien toimintatapojen käyttöönottoa, kuten ryhmisten muuntumista päiväkodeiksi ja asumispalveluyksiköiden työnkuvien muuntumista uusien asetusten mukaisiksi.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Rajala työskenteli Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen työhyvinvointi/ työsuojelupäällikkönä kahdeksan vuotta. – Työn ohessa olen suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon, yrittäjän ammattitutkinnon valmistavat opinnot, työnohjaajan, työturvallisuuskorttikouluttajan ja työsuojelupäällikön koulutukset.

– Olen saanut työssäni hyödyntää kaikkea koulutusten kautta hankkimaani osaamista. Sitä nyt tarjoan yrittäjänä.

Rajala kertoo, että tilaisuus kokeilla yrittäjyyttä tuli nyt esille Monipalvelukeskus -hankkeen tiimoilta.

– Olen ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Luoma-ahon monipalvelukeskus- hanketta. Siihen yhtenä kehittämisalueena on monipuolisten hyvinvointipalveluiden tuottaminen lähipalveluina.

– Aloitan siis hankkeen myötä tuottamaan hyvinvointia tukevia palveluita yrityksille ja kyläläisille. Työstän tällä hetkellä hankkeelle mukana olevien yritysten kanssa hyvinvointisuunnitelmaa, joka sitten jalkautetaan käytännön toimiksi.

Myös kyläläisten hyvinvointia tukevaa toimintaa tullaan käynnistämään. Kylällä aloittaa senioriryhmä, jossa on monipuolinen liikuntapainotteinen ohjelma.

– Tarjoan erilaisia hyvinvointipalveluja yritysten tarpeiden mukaisesti. Hyvinvointipalveluilla tarkoitetaan muun muassa työterveyshuollon palveluiden suunnittelua, työturvallisuuden ja työkykykyisyyden edistämiseen liittyviä palveluita sekä näihin liittyvien toimien suunnittelua ja myös käytännön toteutusta.

Työntekijöiden hyvinvointi, ergonomia ja työturvallisuus ovat yrityksille asioita, jotka vaikuttavat myös tulokseen. Sairaslomien väheneminen, työntekijöiden pieni vaihtuvuus ja työkyvyn säilyminen pitkään ovat onnistuneen hyvinvointisuunnittelun ansiota. On tutkittu, että tyytyväiset työntekijät tuottavat 40 prosenttia enemmän liikevaihtoa kuin tyytymättömät työntekijät.

– Työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen tulisi olla yrityksille tietoinen, strateginen valinta, Rajala toteaakin.

Yrityksen palveluihin kuuluvat muun muassa työfysioterapia, työnohjaus, työturvallisuuskoulutukset ja työhyvinvoinnin suunnittelu sekä toteutus. Palveluvalikoimassa ovat myös ohjatut liikuntaryhmät, yksilöohjausta ja taukojumpan suunnittelua ja toteutusta. – Teen myös hierontaa. Hieronta- ja fysioterapia-aikoja voi tietysti varata kuka tahansa.

Yrityksen toimitilat sijaitsevat Ruukin toimistorakennuksessa Luoma-aholla. Tällä hetkellä toimitilan kalustus on parhaillaan käynnissä, ja kaikki pitäisi olla paikoillaan helmikuun ensimmäisten viikkojen aikana.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliElämyksellinen lounaspalvelu suunnitteilla Alajärvellä
Seuraava artikkeliYsimatkat palvelee niin ryhmiä kuin yksittäistä matkailijaakin