Ysimatkat palvelee niin ryhmiä kuin yksittäistä matkailijaakin

Mainos[adrotate banner="3"]

Moni alkuvuodesta Maksin kauppakeskuksessa Alajärvellä käynyt on hieraissut silmiään, kun Ysimatkojen toimisto ei olekaan enää tutulla paikallaan.

Toimiston sulkeutuminen ei kuitenkaan kerro toiminnan loppumisesta, vaan enemmän tästä ajasta. Asiointi on siirtynyt verkkoon ja se osa mikä ei ole, voidaan hoitaa puhelimessa tai vaikkapa jossain paikkakunnan mukavista kahviloista.

MAINOS

Inga Yli-Sikkilä kertoo, että päätös toimiston sulkemisesta ei 16 vuoden jälkeen kuitenkaan ollut helppo, vaan se vaati pitkän kypsyttelyn. Mutta kuinka ollakaan, kun päätös oli tehty, se tuntui todella hyvälle.

Vaikka toimisto sulkeutui, palvelut eivät ole kadonneet. Ysimatkat jatkaa aivan kuten tähänkin saakka.

– Suuri osa työstämme on ryhmämatkojen järjestelyjä ja ryhmänjohtajien tapaaminen käy missä tahansa. Kuitenkaan kaikkia ryhmien vetäjiä en ole tähänkään saakka tavannut lainkaan, Inga sanoo.

Perinteisiä seuramatkoja ei juurikaan enää matkatoimistoista varata, vaikka toki Ysimatkat auttaa niidenkin varaamisessa jos niin sovitaan.
Ysimatkat järjestää omia sekä välittää yhteistyökumppanien järjestämiä ryhmämatkoja. Tällaisia ovat mm. lentopallomatkat Gdanskiin Puolaan ja tulppaanimatkat Amsterdamiin. Ysimatkojenm nettisivuja kannattaa seurata, sillä matkoja päivitetään sinne sitä mukaa kuin niitä tulee tarjolle!
Yrityksen asiakkaat ovat valtaosin omalta seutukunnalta, mutta osa asiakkaista tulee kautta maan. Kun asiakas bongaa mieleisensä matkan netistä, hän tilaa sen olipa matkanjärjestäjä sitten Alajärvellä tai Inarissa.

– Omille matkoillemme lähtee paljon väkeä lähiseuduilta, koska silloin mukaan kuljetukseen pääsee kätevästi.

Järviseudun alueen ihmisille Viro ja siellä Tallinna ovat edelleen kohde, johon mielellään lähdetään. Ysimatkat järjestää sinne toisinaan teemamatkoja, mutta hotellilomaa Tallinnassa kaipaavat ohjataan yleensä Matka-Peuralle, joka on niihin erikoistunut.

Ysimatkoilla on jatkuvasti työtä erilaisten ryhmämatkojen järjestämisessä tilausryhmille. Nämä matkat eivät koskaan tule julkiseen myyntiin, vaan ne räätälöidään tiettyä ryhmää varten. Ryhmät voivat olla isoja tai pieniä, nykyisin yhä useammin pienempiä mini-ryhmiä, joille tehdään juuri omanlainen reissu.

– Tulen mielelläni esimerkiksi yhdistyksien kokouksiin, Inga sanoo. – Jos suunnittelette ryhmämatkaa johonkin, olen valmis tulemaan paikalle kertomaan eri vaihtoehdoista oltiinpa reissuun lähdössä sitten bussilla, junalla tai lentäen!

Ingalle voi soittaa numeroon 050 562 4916 näissä ja kaikissa muissakin matkoihin liittyvissä kysymyksissä.

Myös yksittäisiä asiakkaita palvellaan heidän lomahaaveissaan hyvin yksilöllisesti. Tarjolla on mm. pitkiä lomia eri kohteisiin, joista jokaiseen kootaan ne palvelut jotka asiakas haluaa. – Ihmiset ovat erilaisia ja jokaisella on erilaiset toiveet lomallaan, ne pyritään huomioimaan mahdollisimman pitkälle, Inga sanoo.

Omatoimimatkailijoille Ysimatkat tarjoaa avun viisumien hankintaan. Käytössä on ns. Solo Visa -järjestelmä, jonka kautta saa viisumit milteipä minne tahansa. Venäjän viisumi on se tavallisin mitä täkäläiset matkaajat tarvitsevat, mutta vähänkään kauemmaksi lähtevä matkailija törmää pian muissakin maissa viisumin tarpeeseen.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliHyvinvointipalvelut Sirkka Rajala tuo palveluita yrityksille ja kyläläisille Luoma-aholla
Seuraava artikkeliTaidetta & tekniikoita senioreille