Elämyksellinen lounaspalvelu suunnitteilla Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alvariinissa Alajärvellä on istahdettu keskustelemaan seniorilounaspalvelusta. Kyseessä on Seinäjoen ammattikorkeakoulun hanke, jossa on selvitetty senioreiden lounasruokailua.

Hankkeella pyritään turvaamaan senioreille matalan kynnyksen tapahtumana terveellinen ruoka ja ylläpitämään sosiaalisia taitoja. Näin yhdistyy ihmisen perustarve ja sosiaalinen tarve, jotka yhdessä tuovat elämyksen.

MAINOS
Seniorilounas -hankkeesta kertoivat Alvariini lounasravintolasta Salla Hemminki ja Seinäjoen ammattikorkeakoululta Sanna Joensuu-Salo.

Hankkeen taustalla oli tutkimus, jonka mukaan seniorit haluaisivat lisää heille suunnattuja lounaspalveluja. Lisäksi senioreiden määrä on lisääntymässä myös Alajärvellä. Nykyisin senioreilla on myös aiempaa enemmän ostovoimaa ja seniorit ovat yhä aktiivisempia.

Alvariinissa hanketta oli avaamassa Seinäjoen ammattikorkeakoululta Sanna Joensuu-Salo ja Alvariini lounasravintolasta Salla Hemminki.

– Alvariini on hakenut innovaatioseteliä TEKESiltä kyseiseen hankkeeseen ja lounasravintolan tarkoitus on paitsi tarjota ravitsevaa ja maukasta ruokaa asiakkailleen, myös olla sosiaalinen tapahtuma.

– Lounaan yhteyteen otetaan mukaan jotain ohjelmaa. Esimerkkinä mainittakoon lounas ja elokuva tai lounas ja senioreille tarkoitettu taidetta ja tekniikkaa -työpaja Nelimarkkamuseolla, kertoo Salla Hemminki.

Paikalla olleet seniorit olivat aktiivisesti mukana ideoimassa asiaa. Palvelukonseptin alkuun lähtemiseen tarvitaan houkutusta ja toiveena senioreilta tulikin, että ideat voisivat elää matkan varrella.

Kiinnostuksen kohteita oli muun muassa vanhat asiat, luentosarjat kyläkuntien historiasta sekä kylien esittelyt. Mukaan toivottiin myös kolmannen sektorin toimijoita esittelemään toimintaansa.

Tanja Kyrönlahti

MAINOS
Edellinen artikkeliKosti Katajamäki hyppäsi jälleen ralliauton puikkoihin
Seuraava artikkeliHyvinvointipalvelut Sirkka Rajala tuo palveluita yrityksille ja kyläläisille Luoma-aholla