-7.9 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lähetysteologi Jaakko Rusama Soinin lähetyskinkereillä

Huomenna sunnuntaina vietetään Soinissa kaikkien kylien yhteisiä lähetyskinkereitä. Sitä ennen kirkossa on lähetyspyhä, jossa saarnaajana on tunnettu kirkon lähetysteologi, dosentti Jaakko Rusama Kirkon lähetystyön keskuksesta (KLK). Liturgina toimii kirkkoherra Esko Kallio ja kanttorina Maarit Hosionaho.

Avustamassa musiikissa on kirkkokuoro, tekstinluvussa Kauko Takanen ja esirukouksessa Mervi Viuhko (Medialähetys Sanansaattajat). Kolehti menee kristilliselle mediatyölle Kiinassa ja muualla Aasiassa Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) kautta.

MAINOS

Lähetyspyhän jälkeen on seurakuntatalolla keittolounas, minkä jälkeen jatketaan
lähetyskinkereillä. Kirkon lähetysteologi Jaakko Rusama johdattaa aiheeseen ”500 vuotta Lutheria ja lähetystä.”

Kinkeri-isäntänä toimii kirkkoherra Esko Kallio, Yhteisvastuu tietoiskun antaa Katriina Lehtonen ja Mervi Viuhko kertoo Soinin seurakunnan yhdestä nimikkokohteesta arabiankielisistä satelliittiteleviso-ohjelmista (kirkon lähetysjärjestön Medialähetys Sanansaattajien kautta).

Kinkeritunnelmaa tuo Leena Valkeuden kokoama vanhojen raamattujen ja katekismusten pienoisnäyttely.
Tämä on uudentyyppinen lähetystapahtuma. Aikaisemmin Soinissa on ollut eri kylillä omat kinkerinsä, mutta tänä vuonna kirkkoherra Kallio sai idean, että pidettäisiin yhteiset kirkon perustehtävän eli mission (lähetystyön) merkeissä.

Näin kun vielä on koko kirkon tasolla lähetysteologisten kysymysten suurin asiantuntemus paikalla Jaakko Rusaman kautta, niin anti on varmasti painavaa. On hienoa, että Soinin seurakuntaan saadaan korkean luokan puhujavieras.

Jaakko Rusamalla on innostava tapa maalata kuulijoiden eteen kuva dynaamisesta, Sanaan juurtuneesta ja muutosvoiman omaavasta tulevaisuuden lähetystyöstä.

Toivottavasti väkeä lähtee liikkeelle kauempaakin. Kinkerit ovat hieno tilaisuus niin seurakuntalaisille kuin luottamushenkilöille tulla niin kuuntelemaan kuin myös kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä kirkon olemukseen, tilaan ja missioon liittyen.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät