2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärvi on tulvillaan Suomi 100 juhlavuoden ohjelmaa!

Suomen satavuotista juhlaa pääsee jokainen halukas juhlimana Alajärvellä, sillä yksin kaupungin eri toimialojen järjestämät juhlat kattavat vuotta alusta loppuun. Kun tähän lisätään eri yhdistysten järjestämät tapahtumat, on paketti valmis.

Vapaa-aikaohjaaja Kirsti Kivelä kertoo, että kaupungin kulttuuritoimen johtoryhmä on koonnut tapahtumia eri toimialoilta yhteiseen esitteeseen, joka löytyy kaupungin nettisivuilta.

MAINOS

Esite päivittyy säännöllisesti, sillä tietoja uusista juhlavuoden tapahtumista tulee jatkuvasti ja niitä toivotaan edelleen lisää, jotta kaikki saataisiin yksiin kansiin. Tapahtumista voi ilmoittaa Kirstille, joka hoitaa ne edelleen yhteiseen tiedotteeseen.

Poimintoina juhlavuoden ohjelmasta Kivelä mainitsee mm. uimahallin Suomi 100 -kampanjan, jossa tavoitteena on uida vuoden aikana sata kilometriä. Myös kuutamohiihto perjantaina hiihdetään tunnelmallisesti Suomi 100 -teemalla.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto osallistuu yhdessä Lapuan kansalaisopiston, Järvilakeuden kansalaisopiston ja Kehittämisyhdistys Aisaparin kanssa Kansanvalistusseuran hallinnoimaan koko vuoden kestävään ”100 askelta Suomen tulevaisuuteen” tapahtumakokonaisuuteen.
Kokonaisuuteen liittyvä Alajärven aloitustilaisuus on tiistaina 21.2. Kansalaisopiston kädentaitojen kevään 2017 näyttelyissä Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä pääteemana on Suomi 100.

Kansalaisopiston näytelmäryhmät Alajärvellä ja Vimpelissä työstävät tänä lukuvuonna keväällä 2017 esitettäväksi yhdessä paikkakuntien nuorisoseurojen kanssa Suomi 100 teemaan sopivia näytelmiä ja teema huomioidaan myös muissa ryhmissä.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston käsityö- ja kudontapiirien opiskelijoiden Villasukkia Suomi 100 -vuotta hengessä -näyttely Alajärven kirjastossa on helmikuun ajan. Töissä on käytetty suomalaisia villalankoja, suomalaisten suunnittelijoiden malleja tai ne ilmentävät suomalaista väri- ja kuviomaailmaa.

Kirjastotoimenjohtaja Tarja Kyrönlahti kertoo, että kaupunginkirjasto osallistuu valtakunnalliseen 101 kirjaa kampanjaan. 16.3. kirjastolla on yhteiskuntatieteiden tohtori Erkki Kujalan luento aiheesta ”Sodan pitkä varjo” ja 24.4. kirjailija Teemu Keskisarja kertoo tuotannostaan.
Syyskuussa saadaan trubaduuri Leena Pyylampi päiväksi kuntaan tarjoten iloa vauvasta vaariin, riemua mummosta muksuun!

9.10. on vuorossa kirjailijavierailu Lehtimäen kirjastossa, jossa on kirjailija Eira Pättikangas kertomassa kirjoittamisesta sekä tuotannostaan. 4.12. runomies Reijo Vähälä vierailee Alajärven kirjastossa teemalla Suomi 100 – vuosisatain saatossa. Koko vuoden ajan Alajärven ja Lehtimäen kirjastojen näyttelyissä huomioidaan Suomi 100 teema.

Nelimarkka -museolla Suomi 100 päätapahtuma tulee olemaan 17.6. – 24.9. Mestarit yhdessä – Eero ja Alvar Alajärven maisemissa. Näyttely esittelee Suomen itsenäistymisen aikaa ja sotavuosien vaiheita Eero Nelimarkan ja Alvar Aallon tuotannossa. Museotoimenjohtaja Elina Alkio kertoo, että Alajärvi kuului eri vaiheissa molempien mestareiden elämään – lapsuuteen, Suomen itsenäisyyden alkuun, sotavuosiin ja vanhuuden päiviin.

Näyttelyyn liittyvä Mikko Rasilan Mestarit yhdessä -musiikkimonologi nähdään 8.- 10.8.

Alajärven musiikkiopiston oma Suomi 100 -hanke puolestaan sisältää sata suomalaista sävelmää, joita esitetään vuoden aikana eri oppilaskonserteissa. Sävelmät edustavat musiikin eri tyylilajeja. Oppilaskonserttisarja päättyy maratonkonserttiin, jossa soitetaan ja lauletaan läpi kaikki sata sävelmää.

Kaikki juhlavuoden tapahtumat löytyvät kaupungin kotisivuilta ja alati päivittyvästä esitteestä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät