Huoltopiste Esa Linna on palvellut autoilijoita kattavasti jo 25 vuoden ajan

Mainos[adrotate banner="3"]

Esa Linna perusti oman autokorjaamon, Huoltopiste Esa Linnan, Alajärvelle tammikuussa 1992. Perhe oli muuttanut Esan kotiseuduille Alajärvelle Keski-Suomesta ja vieraan palveluksessa autoja korjannut Esa mietti tuolloin, että omankin yrityksen voisi laittaa.

Sopivat vuokratilat löytyi Teollisuustieltä, sisääntulotien varrelta, ja niinpä työt autojen ja pienkoneiden huoltojen sekä korjausten parissa käynnistyivät. Toimenkuvaan kuuluivat myös katsastuskunnostukset ja ohjauskulmien säädöt.

MAINOS

Alkuvuosina Huoltokorjaamon yhteydessä vuokrattiin myös moottorikelkkoja ja -pyöriä, vesijettejä, moottoriveneitä ja lasten mönkijöitä. Lisäksi oli vuokralle asuntoautoa ja -vaunua, autoja ja peräkärryjä.

Stiga- ja Polaris -huollot ovat olleet osa yrityksen toimenkuvaa jo pitkään ja tänä päivänä huolletaan kaikki ruohonleikkurit sekä Yamahan perämoottorit.

Vuonna 2004 löytyi sopiva tontti Teollisuustien varresta ja tuolloin rakennettiin uusi, oma halli, noin 300 neliön suuruinen. Vaikka perustoimenkuva on pysynyt pitkälti samana, kattavana autojen ja pienkoneiden korjauksessa ja huollossa, ovat työt muuttuneet paljon.

Tietokonepohjainen ohjauskulmien säätö on ollut mahdollista Esa Linnalla jo vuodesta 2008, samoin vikakoodien luku. Vuonna 2008 työntekijäksi yritykseen tuli alan koulutuksen käynyt, oma poika Aatu Linna. Vuotta myöhemmin 2009 valmistui yrityksen laajennusosa ja nyt tilaa on käytössä noin 450 neliötä.

Vuonna 2015 samoissa tiloissa aloitti vuokrayrittäjänä autosähkö- ja elektroniikka-alan osaaja Jari Lehtomaan Triggerpoint, jonka myötä yrityksen palvelut saatiin asiakkaalle entistä kokonaisvaltaisemmaksi.

– Teemme täällä huollot ja korjaukset kaikkiin henkilö- ja pakettiautoihin, Esa Linna toteaa. Käytössä oleva kalusto on niin monipuolista, että apua saadaan kaikkiin vaivoihin.

Nykyisin yrityksessä tehdäänkin myös ilmastointihuollot, päästömittaukset, rengasmyynti ja -asennukset. Suosittu palvelu on henkilö- ja pakettiautojen vuosikatsastukset, mikä on merkittävä osa palvelua.

Palvelu onkin tärkeällä sijalla Huoltopiste Esa Linnalla, sillä hyvin usein asiakas viedään korjaamolta aamulla työpaikalle ja haetaan töiden jälkeen takaisin, kun oma auto on jäänyt päivän ajaksi huoltoon.

Vuokraamopuolella tarjolla on pikkubussi 1+8 henkilölle, sekä henkilöauto ja peräkärryt.

25 -vuotista toimintaansa Huoltopiste Esa Linna juhlistaa perjantaina 17.2. tarjoamalla pitokokin valmistamaa kermaista lohikeittoa sekä kahvit kotona leivotun pullan kanssa! Monenlaista muutakin tapahtumaa syntymäpäivään on tarjolla, joten kannattaa poikesta paikan päälle!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMummot kutovat sukkia
Seuraava artikkeliOma Säästöpankin uudistunut konttori avattiin