0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alavoli tuo Kalevalan estradille Suomen juhlavuoden kunniaksi!

Alavoli on valmistanut Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi Kalevala -esityskokonaisuuden 150 esiintyjän voimin!

Kalevalaa esitetään Alajärven koulukeskuksen salissa lauantaina 18.2. kello 18 ja sunnuntaina 19.2. kello 14 ja 16. Lisäksi on koululaisnäytökset maanantaina ja tiistaina.

MAINOS

Alavolin Kalevalan esityspaikkana on Alajärven koulukeskuksen sali. Seuran tavan mukaan asioita tehdään lapsia varten, siksi alle 15 vuotiaat lapset pääsevät esitykseen ilmaiseksi.

Mukana Kalevalassa on huikeat 150 esiintyjää. Heistä nuorimmat ovat esikoululaisia alkeisvoimistelukoulu Melissan jäseniä. Mukana ovat kaikki lasten voimistelukouluryhmät Kaneli, Kamomilla, Rosmariini, Kardemumma, Pepper ja Vanilla sekä nuorten tanssiryhmät Bellat, Roses ja Solina. Lisäksi mukana on 20 aikuista; Pro Chenille ja Kalevalan naiset.

Kyseessä on juonellinen kokonaisuus, jossa välijuonnot kuljettavat liikuntaesitysten lisäksi kerronnallisesti juonta eteenpäin. Musiikkina on Kalevalasta innostuksen saaneita sävellyksiä klassisesta kansanmusiikkiin, lastenlauluista hevirokkiin.

Alavolin johtokunnasta Kalevala -esityksen työryhmässä olleet Maiju Korkea-aho, Sirpa Kröger, Anita Juoperi, Annu Kamunen ja Minna Latvala sekä puvustuksen ompelussa lisäksi Eila Olli.

Suunnittelu on aloitettu jo toissa jouluna yli vuosi sitten ja harjoittelu aloitettu syksyllä.
Seuran ohjaajat tehneet liikekielen annetusta aiheesta. Myös musiikki, väline ja puvustus ovat valmiina työryhmän toimesta.

Kokonaisuus on koottu etenkin lapsia silmällä pitäen. Muutamassa koulussa Kalevala on aiheena uuden opetussuunnitelman mukaisesti monialaisessa oppimiskokonaisuudessa.

Hankkeeseen on vuoden 2016 puolella saatu kaupungilta kulttuuriavustusta mm. äänentoistoon sekä Töysän Säästöpankkisäätiöltä 3000 euroa puvustukseen.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät