-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Huomisaamuna peukut tykkää -nappulalle! Annukka Lahti Design -kaulariipus kisaa Suomi 100 -tunnuksesta

Huomisaamuna, keskiviikkona 15.2. kello 9 on Alajärven ja muun Järviseudun alueen asukkailla aika näyttää yhteistyön voima ja hankkia yhteistuumin paikalliselle tuotteelle Suomi 100 -tunnus!

Aikaa ei ole aamulla hukattavaksi, sillä sata ensimmäistä tuotetta, jotka saavat kokoon sata tykkäystä, saavat tunnuksen käyttöönsä!

MAINOS

Uniikki kaulariipus

Kyseessä on pienille yrityksille suunnattu kilpailu, joilla on tuote tai palvelu, joka on kokonaan uusi tai selkeästi uusi versio olemassa olevasta tuotteesta tai palvelusta.

Tuotteella tai palvelulla tulee olla tausta tai tarina, joka perustelee sen valinnan Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tuotteeksi.

Näitä itsenäisyyden juhlavuoden tuotteita valitaan sata kappaletta yleisöäänestyksellä. Nämä tuotteet tai palvelut saavat Suomi 100 -tunnuksen käyttöönsä vuoden 2017 ajaksi.

Äänestys alkaa 15.2. kello 9 ja olettaa sopii, että sata tunnuksen saavaa tuotetta ovat selvillä varsin pian tämän jälkeen.

Äänestää voi vain kerran. Nopeus on valttia, sillä äänestys sulkeutuu, kun sata ensimmäistä tuotetta tai palvelua on saanut sata ääntä.

Annukka Lahti Desingin ehdolla olevat tuote on korusuunnittelija Annukka Raatikaisen yhdessä artenomi Nina Hallilan kanssa ideoima Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi suunniteltu, uniikki hopeinen kaulariipus.

Koru on suunniteltu Pikkulottien toiminnan kunniaksi ja kiitollisuuden osoitukseksi tämän maan hyväksi. Korun taustatarinassa nostetaan esille lottien toiminnassa näkyneitä arvoja, kuten suoraselkäisyys, avuliaisuus, rehtiys, kunnioitus, tunnollisuus ja päättäväisyys.

Nämä arvot sopivat edelleen tavoiteltavaksi nykyajan nuorisolle. Korua valmistetaan 500 kappaletta, joista jokainen koru yksilöidään painosnumerolla.

Jokaisesta myydystä korusta lahjoitetaan osa Lotta Svärd säätiölle ja järjestysnumerolla yksi oleva koru tullaan luovuttamaan tänä vuonna vuoden Lotaksi valittavalle henkilölle.

Nina Hallila kertoo, että korulle etsittiin loppuvuodesta tarinaa ja monia kivoja tarinoita saatiinkin, joiden inspiroimana esille nousi Pikkulottien edustamat arvot. Koska nämä samat arvot olisivat tavoittelemisen arvoisia myös nykynuorille, myös korusta tuli nuorelle naiselle sopiva.

– Koru käy toki kaikenikäisille naisille, mutta kohderyhmänä ovat nimen omaan nuoret naiset, Nina kertoo.

Hopeisessa kaulariipuksessa on kädet symboloimassa Pikkulottien hoitavia käsiä sekä sydän symboloimassa Isänmaata. Korun suunnittelu on nyt viittä vaille valmis ja se tullaan toteuttamaan myyntiin kevääseen mennessä.

Lotta Svärd Säätiöltä on lupa käyttää heidän nimeään korun yhteydessä.
Annukan ja Ninan korua voi äänestää osoitteessa https://100hyvaasuomesta.fi/

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät