0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Vimpelin kunta sai uudet verkkosivut

Vimpelin kunta julkaisi maanantaina uudet verkkosivut. Julkaisutilaisuudessa Ville Virtala Järvinet Oy:sta kertoi sivuston teknisestä puolesta, jonka jälkeen kunnanjohtaja Anita Paavola esitteli sivujen sisältöä.

Paavola kertoi, että sivujen uusimisesta päätettiin, kun kunnan jatkaminen itsenäisenä varmistui. Sivustolla ei Paavolan mukaan ole mitään vanhaa, vaan sivut ovat täysin uudet. Joitakin entisiltä sivuilta löytyneitä tekstejä on kuitenkin löydettävissä uudistetussa muodossa.
Päämääränä oli valmistaa erityisesti yksinkertaiset ja selkeät sivut.

MAINOS

– Lähtökohtaisesti on pyritty tekemään niin selkeät kotisivut, että sieltä harvemminkin sivuilla vieraileva löytää kaiken tarvitsemansa tiedon, kertoo Paavola.

Sivuston toteutuksessa ahkeroinut Ville Virtala kertoi tehneensä sivut jo kahdelle kunnalle, Alajärvelle ja Soinille.

– Jokaisessa kunnassa on haluttu yksinkertaiset sivut, joissa tiedot ovat helposti löydettävissä. Sivustolla ei myöskään ole enempää tietoa kuin on tarpeellista. Lisäksi sivujen päivittämisen tulisi onnistua helposti, kertoo Virtala.

Nyt julkaistut uudet sivut ovat helposti päivitettävissä, joka lisännee sivujen ajantasaisuutta.

Virtalan mukaan suunnitteluvaiheessa pohdittiin, mitkä tiedot ovat kuntalaiselle tärkeitä. Nämä tiedot löytyvät nopeasti jo etusivun yksinkertaisista linkeistä. Näitä tietoja ovat muun muassa yhteystiedot ja pöytäkirjat.

Uutena toimintona on tulossa yhteystietohakuja helpottava Fonectan totaali-palvelu. Sama toiminto on käytössä myös Alajärven kunnalla. Palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön, ennen kuin puhelinvaihteet poistuvat käytöstä.

– Haku on yksinkertaistettu. Esimerkiksi haulla ”lumi”, tai ”auraus” löytää aurauspalvelun numerot, kertoo Virtala.
Yhteystietohaun lisäksi uutena ominaisuutena on palaute-palvelu.

– Sivuista odotetaan palautetta kuntalaisilta, toteaa Paavola. Hän kertoo, että sivuja voidaan muokata saadun palautteen perusteella.
Myös mobiililaitteilla pätevästi toimivat sivut löytyvät tutusta osoitteesta, www.vimpeli.fi.

Joona Rannisto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät