0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Iloa Ystävyydestä!

Pienikin hetki aikaasi voi muuttaa toisen ihmisen elämää.

Kyyjärven SPR:n osasto oli lauantaina kauppakeskus Paletissa esittelemässä toimintaansa. Samalla halukkaille tehtiin verenpaineenmittausta ja tavattiin ystäväpiiriläisiä.

MAINOS

Päivän tarkoituksena oli myös aktivoida ystäväpiiriläisiä ottamaan ystäväänsä mukaan Palettiin. Kiitoksena tästä SPR osasto antoi jokaiselle ystäväpiiriläiselle pienen lahjan sekä kahvilipun ystävälle.

Tällä hetkellä Kyyjärvellä on lähes parikymmentä aktiivista ystäväpiiriläistä, jotka käyvät säännöllisesti tapaamassa ystäväänsä. Ystävänä toimivalta vapaaehtoiselta ei vaadita muuta kuin hetki omaa aikaa. Ystävän tärkein ominaisuus onkin olla läsnä ja kuunnella. Jokainen ystävänä toimiva saa perehdytyksen tehtäviin.

Kyyjärven SPR ystäväpiirin yhteyshenkilönä toimii Eliisa Heiskanen. Jos olet kiinnostunut toiminnasta tai tiedät jonkun joka tarvitsee ystävää, ota rohkeasti yhteyttä!

Ystävätoiminta -mitä se on?

Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoiset tuovat iloa yksinäisen arkeen. Yksinäisyyttä voi aiheuttaa välimatka perheeseen tai muuttunut elämäntilanne. Ystävätoiminta on monimuotoista.

Ystävä voi vierailla vanhuksen, sairaan, vammaisen, maahanmuuttajan, mielenterveyskuntoutujan tai muun tukea tarvitsevan luona esimerkiksi kaksi kertaa kuukaudessa. Ystävän kanssa voi lukea lehtiä, keskustella, käydä kaupalla, tai vain kuunnella. Ystäväpiiriläinen on kuuntelija ja henkinen tuki.

Ystävätoiminnan toiminta-ajatuksia

– Toiminta perustuu Punaisen Ristin arvoihin ja vahvistaa näitä arvoja yhteiskunnassa. Toiminta on luotettavaa ja luottamuksellista.

– Vapaaehtoinen ystävätoiminta lähtee aina alueellisista ja paikallisista tarpeista ja on osa suomalaista hyvinvointiverkostoa. Toiminnalla lievitetään yksinäisyyttä ja lisätään turvallisuutta.

– Vapaaehtoistoiminta tarjoaa osallistumisen, vaikuttamisen ja itsensä kehittämisen mahdollisuuksia. Työ on tekijöilleen mielekästä, merkityksellistä ja palkitsevaa. Toiminnassa säilyy vapaaehtoisuuden tunne.

– Toimintaan osallistuvat vapaaehtoiset on koulutettu ja perehdytetty tehtäviinsä. He saavat tukea ja ohjausta toimintaansa.

Lähde: Punainen Risti/Ystävätoiminta

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät