0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Nelimartoille uusi puheenjohtaja

Alajärven Nelimartat valitsi vuosikokouksessaan yhdistykselle uuden puheenjohtajan. Yhdistystä luotsaa läpi tämän toimintavuoden Eija Talvitie, joka on yhdistyksen jäsenille entuudestaan tuttu hallituksen jäsenenä ja aktiivisena toimijana.

Pitkään puheenjohtajana on toiminut Marketta Mäkinen, joka nyt jätti hallituspaikan sekä puheenjohtajan tehtävät. Hän on aiemmin toiminut myös yhdistyksen sihteerinä.

MAINOS

Yhdistyksen hallitus koki muitakin muutoksia, kun pitkäaikainen rahastonhoitaja Sinikka Saukko myöskin jätti tehtävänsä ja hallituksen. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Pirkko Hautamäki ja Jaana Koivukoski. Muina hallituksen jäseninä toimivat Arja Aurolahti, Hillevi Hautamäki, Kaija Palovuori, Liisa Peltokangas-Kariluoma, Anja Penninkangas ja Inkeri Turpela.

Vuosi 2016 toteutui toimintasuunnitelman mukaisesti, ja Mäkisen mukaan Nelimartoilla on yhteensä 28 eri tapahtumaa vuoden aikana. Tulossa on yhtä aktiivinen toimintavuosi 2017.

Jo ennen viime joulua Nelimartat aloittivat uuden, ison projektin; villakapaloiden teon Seinäjoen keskussairaalan synnytysosaston keskosille. Nyt villakapaloita on koossa jo yli 60, mutta niiden tekeminen jatkuu yhä.

Villakapaloita neulotaan yhdessä marttailloissa vielä helmi- ja maaliskuun aikana. Ne luovutetaan synnytysosaston kätilöille huhtikuussa.

Nelimartat ovat perinteisesti tehneet vierailuja paikallisiin yrityksiin. Maaliskuussa tehdään vierailu Koskenvarrelle Viitasaaren highlander-tilalle, jossa on luvassa tilaesittely, maistiaisia ja kahvittelua sekä mahdollisuus ostaa tilan tuotteita.

Huhtikuussa on vuorossa Muodin Top-Piste, jossa tutustutaan kevään muotiin ja marraskuussa Sisustus Kokonissa pääsee varmasti jo joulun tunnelmiin.

Nelimartat järjestää aktiivisesti kursseja, joihin voivat osallistua niin martat kuin muutkin kiinnostuneet. Ruuanvalmistuksen osalta on toukokuussa luvassa Suomi hyvää-kurssi, joka kunnioittaa Suomi100-juhlavuotta.

Syyskuussa puolestaan koulujen alettua tulee tarpeen kurssi Vartissa valmista, joka varmasti antaa vinkkejä nopeaan ruuanlaittoon koulu- ja työpäivän jälkeen.

Kädentaidonkurssina on elokuussa Koristeita luonnonmateriaaleista. Siellä opittua voi hyödyntää, kun martat koristelevat kirkon ja seurakuntakodin marttojen kirkkopyhänä elokuun lopussa. Martat osallistuvat perinteisesti aina toukokuussa hautausmaan siivoustalkoisiin.

Martat tekevät kesäretken Hämeenkyröön kesäkuussa ja syksyllä suuntana on Kauhajoen Ruokamessut. Martan-päivänä heinäkuussa on aika jalkautua Paalijärven uudelle patikkareitille ja viettää eväshetki reitin varrella olevalla laavulla. Luvassa on myös osallistuminen Aaltoa & Aarioita -tapahtumaan sekä vierailu Jamille Kurejoella yrtti- ja kesäkukkaillan merkeissä.

Lokakuussa pääsee yhdessä opastetulle kuntosalikäynnille ja uimaan Alajärven uimahallille. Vilkas toimintavuosi päättyy joulukuun pikkujouluihin.

Nelimartoissa on 133 jäsentä. Marttojen tilaisuuksiin voivat pääsääntöisesti osallistua myös muut kuin jäsenet.

Jokainen voi osallistua toimintaan omien voimiensa ja mahdollisuuksiensa mukaan, ja voi olla sellainen martta kuin itse haluaa. Kynnys osallistumiseen pyritään pitämään matalana. Tapahtumista tiedotetaan Facebookissa ja paikallislehdissä. Toimintakalenteri 2017 toimitetaan kaikille jäsenille postitse ja se löytyy myös Facebookista.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät