0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Heikki Risikko Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtajaksi

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hallitus valitsi kokouksessaan tänään Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtajaksi Heikki Risikon. Risikko aloittaa tehtävässään 18.4.

Risikko on toiminut aiemmin Suomen Yrittäjien järjestöpäällikkönä. Toimitusjohtajan tehtävään hän siirtyy Kansallisen Kokoomuksen Pohjanmaan piirin toiminnanjohtajan tehtävästä.

MAINOS

Heikki Risikolla on erittäin vahva järjestöosaaminen ja näkemys yrittäjäjärjestön kehittämisen suunnasta ja kehittämistarpeista. Lisäksi Risikolla on erittäin vahvat verkostot sekä maakunnassa että valtakunnallisesti.

Nämä koskevat poliittisten päättäjien lisäksi yrittäjäkunnan, median ja virkamiehet, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi perustelee valintaa.

Heikki Risikko on valinnastaan innoissaan. – Tämä on elämäni unelmahomma. Minulla on työkokemusta sekä yrittäjyydestä että järjestötoiminnasta. Olen aina viihtynyt yrittäjäporukassa, Risikko kertoo.

Hän näkee yrittäjäjärjestön roolin merkittävänä meneillään olevien muutosten hallinnassa. – Yrittäjyyden ja pkyritysten merkitys talouden myönteisen kehittymisen kannalta tulee kasvamaan vielä entisestään.

– Uudet työpaikat ovat jo vuosien ajan syntyneet pk-yrityksiin. Yrittäjäjärjestön rooli on pitää huolta siitä, että yhteiskunnassa yrittäjille ja yrittämiselle luodaan suotuisat olosuhteet.

Risikko nostaa esille myös digitalisaation, joka vie työelämän ja yrittäjyyden kilpailutilanteen uuteen vaiheeseen. – Yrittäjäjärjestön tehtävä on olla hereillä, hankkia ja välittää tietoa ja osaamista jäsenistölleen mieluummin etuajassa kuin jälkijunassa, hän pohtii.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on tyytyväinen Heikki Risikon valinnasta. – Risikko osaa yrittäjien edunvalvonta-agendan hyvin. Hän pystyy hyppäämään liikkuvaan junaan ja ottamaan siitä nopeasti ohjat, Pentikäinen sanoo.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät