-1.9 C
Alajärvi
maanantai 30.1.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Lumi ja jää muotoutuu moneksi

Ammattimuotoilijoista eniten lumipallopisteitä sai muotoilija Janne Andberg.

Lumen ja jään veistotapahtuma järjestettiin Karstulassa viikonloppuna.

Muotoilijoiden ja arkkitehtien residenssi Artranta kutsui lunta ja jäätä materiaalinaan käyttäviä muotoilijoita ja asian harrastajia Karstulaan. Tapahtuma oli osana Design Goes Karstula -tapahtumasarjaa, joka kuuluu Suomi100-kalenteriin.

Tapahtuma liittyi myös Karstulan 150-vuotisjuhlavuoteen ja sen liikuntateemaiseen helmikuuhun.

Tapahtuman vetäjinä ja kouluttajina toimivat Ikitalvi ry:n muotoilijat Janne Andberg, Arto Manninen ja Anna Koivukangas. Ammattimuotoilijoiden lisäksi lumenveistoon oli kutsuttu mukaan kunnan johtoa ja lukiolaisia.

Veistäjien käyttöön kouluttajat toivat veistotyökaluja, joista osa itsetehtyjä. Mukana oli myös monenlaisia muita apuvälineitä kuten lumilapiot ja -kolat, tikkaat ja telineet, harjat, vettä ja kastelukannut, rautakanget, puusahat, jääkairat.

Lumenveistopaikkana toimi keskustassa vanha Shellin tontti.

Artranta ry on muotoilun edistämiseksi perustettu yhdistys. Sen Muotoilumaailma on pohjoisessa Keski-Suomessa toteutettava ja EU:n Maaseuturahaston tukema Leader-hanke.

Artrannan residenssi Karstulassa on avoin muotoilijoille ja arkkitehdeille kaikkialta maailmasta.

Residenssi tarjoaa vierailijoilleen luonnonläheisen ja inspiroivan ympäristön, jossa koko muotoilun uudistuvaa kenttää voi soveltaa kokeilevasti ja kestävän kehityksen ihanteita kehittäen.

Artrannan taustavaikuttajina ovat muiden muassa kansainvälisesti tunnetut muotoilijat Harri Koskinen, Jonas Hakaniemi ja Aki Choklat.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät