-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Värien lentoa Soinissa

Soinin kirjastolla on nähtävillä poikkeuksellinen näyttely, jossa esittäytyy värkkäillä ja lennokkailla taideteoksillaan kolme nuorta soinilaista taiteilijaa.

Taiteilija Minka Korkeakangas sekä likimain samanikäiset kaksoset Niilo ja Paavo Peura ovat korkeassa 2,5 vuoden iässä laittaneet pensselit heilumaan ja saaneet aikaan, ehkä pienellä äitien avustuksella, lumoavan taidenäyttelyn, joka tulee saamaan täydennystä ja jatkoa Soinissa järjestettävästä kokeilevasta taidepajasta 2-5 vuotiaille.

MAINOS

Omankin näyttelynsä jo pitänyt Niilon ja Paavon äiti Johanna Peura kertoo, että poikien kanssa taiteiluharrastus on aloitettu siten, että lapset ovat vuorotellen maalanneet äitinsä sylistä. Aluksi taideteokseen maalataan värit, sitten otetaan akvarellikynä käteen ja piirretään.

Nyt taiteilijat ovat edistyneet jo niin paljon, että he maalaavat itse istualtaan ja joskus tulee jopa pientä kinaa, jos toinen varaa maalausvuoron liian pitkäksi aikaa.

Minka puolestaan on aloittanut taiteilun heti akryylimaaleilla. Äiti Saija Källi on itse lapsuudessa ja nuoruudessa ollut innokas kuvataidekoululainen ja kertoo, että nyt Minka maalaa jo telineellä.

Saija ja Johanna kertovat, että lapset osaavat keskittyä maalaamiseen yllättävän hyvin. Maalatessa vierähtää äkkiä pitkäkin tuokio, eli lapset viihtyvät maalaamisen parissa hyvin.

Työpajaa ja kuvataidekoulua

Näyttelyn ideana on innostaa vanhempia huomaamaan, että jo pienetkin innostuvat taiteilusta. Jos vanhemmille herää ajatus, että omakin lapsi voisi innostua, niin keskiviikkona 8.3. kello 17-19 Soinin kirjastossa järjestetään kokeileva taidepaja 2-5 vuotiaille.

Vetäjinä pajassa ovat Saija, Johanna ja Ilkka Lindberg ja Leena Valkeus on luvannut olla mukana henkeä nostattamassa!

Mukaan pajaan mahtuu maksimissaan 12 lasta. Ilmoittautua voi Suville tai Päiville kirjastoon 6.3. mennessä. Alle 4 -vuotiaalla tulee olla vanhempi mukana.

Taidepaja on ilmainen. Nyt esillä oleva näyttely jatkuu taidepajan osallistujien töillä. Valmiit työt saa hakea näyttelyn jälkeen torstaina 23.3. kirjaston aukioloaikoina.

Pajan järjestää kunnan sivistystoimi, kansalaisopisto ja kuvataideaktiivit.

Johanna ja Saija toivovat, että tästä innostuneena Soinissa saataisiin syksyllä pyörimään Kuvataidekoulu Eeron valmentavan opetuksen ryhmä 5-6 vuotiaille. Ryhmässä piirretään, maalataan ja muovaillaan. Kuviskouluun ilmoittautuminen on jo keväällä toukokuun puolivälissä. Tarkempia tietoja antaa Ritva Lindberg 044 297 0366.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät