25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Rajatonta suomalaisuutta Aaltoa ja Aarioita festareille!

Aaltoa ja Aarioita-festivaali järjestetään Alajärvellä neljättä kertaa tulevana kesänä.

Tapahtuman ajankohta on 28.6-2.7. Tämän vuotinen festivaaliohjelma on Valtioneuvoston kanslian päätöksellä
liitetty Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

MAINOS
Petri Laaksonen trion Täällä Pohjantähden alla -konsertti kuullaan Alajärven kirkossa.

Festivaalin aikana on edellisvuosien tapaan monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Samoin tapahtuman aikana tehdään yhteistyötä useiden tahojen kanssa, kuten musiikkiopiston, kirjaston, Nelimarkkamuseon, Alajärven Ankkureiden ja seurakunnan kanssa, kertoo festivaalin projektipäällikkö Elina Mikkonen.

– Ensi kesän esiintyjälista on jälleen tasokas ja mielenkiintoinen. Nyt voimme jo kertoa seuraavista ensi kesän esiintyjistä.
Kansainvälistäkin uraa tehnyt lauluyhtye Rajaton saapuu Kitron Stadionille, laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen konsertoi kirkossa ja alajärveläisjuuret omaava Ritva Oksasen ja Pedro Hietasen konserttikokonaisuus toteutuu Alvar Aallon piirtämässä Alajärven Nuorisoseuran talossa.

Juhlavuoden teemaan liittyen festivaalin avajaispäivänä vietetään Lasse Heikkilän säveltämää ja ohjaamaa suomalaista messua. Muu festivaali-ohjelma varmistuu lähiviikkoina.

Huipputason ohjelmaa

Keskiviikkona 28.6, festivaalin avajaispäivänä vietetään Lasse Heikkilän säveltämää Suomalaista messua! Suomalainen messu on messun muotoon rakennettu sävelteos. Se esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998 Turku-areenalla ja on sen jälkeen esitetty peräti 250 kertaa.

Messua esittänyt Valkia-ryhmä vetäytyi tauolle syksyllä 2015, mutta Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi messu toteutetaan juhlaversiona konserttisaleissa ja kirkoissa eri puolilla Suomea vuoden 2017 aikana. Messu on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Torstaina 29.6. vuorossa on Älä jätä sinua yksin, jossa nähdään Ritva Oksanen ja Pedro Hietanen uudella konserttikokonaisuudella Alajärven nuorisoseuralla. Tekstit Aino Suhola ja Eeva Kleman. Illan teemana on toiseen huomioon ottaminen, armo ja rakkaus.

Ritva Oksanen, o.s. Piilikangas on pitkänlinjan laulaja ja näyttelijä, joka on tunnettu myös lausuttua runoutta ja proosaa sisältävistä tuotannoistaan.

Pedro Hietanen on pitkänlinjan suomalainen muusikko, kapellimestari, tuottaja sekä televisio- ja radioesiintyjä.

Perjantaina 30.6. Rajaton- lauluyhtyettä kuullaan Kitron Stadionilla. Rajaton on nimensä mukainen kokoonpano sekä musiikillisen taustansa että ohjelmistonsa puolesta.

Kuusijäseninen a cappella-lauluyhtye on esiintynyt ympäri maailmaa niin konserttisaleissa, jazzfestivaaleilla kuin kirkoissakin ja laulanut kaikkea hengellisestä musiikista jazziin ja poppiin. On vaikea kuvitella yleisöä, jolle Rajaton ei voisi laulaa, tai musiikkityyliä, jota se ei voisi tehdä omakseen.

20-vuotisjuhlavuottaan viettävään yhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Virpi Moskari (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso). Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin. Kitron konsertti järjestetään yhteistyössä Alajärven Ankkureiden kanssa.

Sunnuntaina 2.7. esiintyy Petri Laaksonen trio, jolta kuullaan Täällä Pohjantähden alla -konsertti Alajärven kirkossa.

Petri Laaksosen artistiprofiili on monella tapaa mielenkiintoinen. Hänen tuotteliaasta kynästään ovat lähtöisin niin kansanlauluksi noussut “Täällä Pohjantähden alla” kuin euroviisuhitit “eläköön elämä ja “sata salamaa” sekä lukuisa määrä suosittuja iskelmiä, joululauluja ja hengellistä musiikkia klassikkorunoilijoiden teksteihin sävellettyjä laulelmia unohtamatta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät