Liikutaan ja liikutetaan yhdessä 100 vuotiaan Suomen kunniaksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Kyyjärven Kyky ry:n ideoima liikuntakalenteri on nyt valmistunut. Liikuntanakan tarkoituksena on saada 100 vuotiaan Suomen juhlavuoden kunniaksi kaikkia vauvasta vaariin osallistumaan, vaikuttamaan ja kannustamaan kaikkea liikuntaan ja urheiluun liittyvää.

Kalenteriin tehdään merkintä aina kun osallistuu, liikkuu sitten omatoimisesti tai ohjatusti. On mukana kannustamassa lentopallopeleissä tai lähdet toimitsijaksi kilpailuun.

MAINOS

Pääasia on, että tarjotaan Kyyjärvellä järjestettäviä liikunta tapahtumia mahdollisimman laajasti eri kohderyhmille matalankynnyksen tapahtumina. Tavoitteena on saada jokaiselle sata merkintää tämän vuoden aikana.

– Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen on tämän Suomi 100 liikuntanakan perusajatus, josta lähdettiin liikkeelle. Siinä on tarkoituksena saada perheitä yhdessä tekemään ja liikkumaan, Kyyjärven Kyky urheiluseuran puheenjohtajan tahtipuikkoihin vuoden vaihteessa siirtynyt Ossi Tamminen kertoo.

Ossi Tamminen on ollut monessa toiminnassa mukana ja on iloinen siitä, että ihmisten liikunnallinen aktiivisuus on parantunut viime vuosina. Liikuttamisen puolesta on syytä liputtaa erityisesti lasten ja nuorten liikuttamisessa unohtamatta ikäihmisiä.

– Monesti asioita tehdään rakkaudesta lajiin. Asioita joita tehdään, saadaan vahva tunne että sillä on merkitystä. Se merkityksellisyys voi olla vaikka lapsen osallistuminen kisoihin ja sitä kautta tuottaa lapselle elämyksiä ja liikunnan riemua, Kyyjärven Kunnan liikuntatoimen liikuttajana toimiva Niklas Vuorenmäki tiivistää.

Liikuntanakan ensimmäinen ajanjakso on tammikuu – kesäkuu. Liikuntanakasta julkaistaan toinen osa myöhemmin, jossa tapahtumat sijoittuvat ajalle heinäkuu – joulukuu.

Ja jo viidelläkymmenellä merkinnällä osallistut arvontaan, jossa pääpalkintona on 2 yön kylpylähotellimatka Peurunkaan kahdelle. Liikuntanakan ideoiminen ja suunnittelu on tuonut tullessaan myös sen, että on saatu joukko tekijöitä yhteen. Ollaan yhdistetty monta tekijää ja sananmukaisesti tehty asioita yhdessä!

Liikuntanakka on jokaisen saatavilla kunnanvirastolla, kauppakeskus Paletissa, Kylätuvalla, terveysasemalla, KyKy-Betsetin kotipeleissä, liikuntatapahtumissa ja pankissa.

Liikuntanakkaa ovat yhteistyössä toteuttamassa; Kyyjärven Fysikaalinen Hoitolaitos, Kylpylähotelli Peurunka, Kyyjärven Kunta sekä Kyyjärven Kyky.

Tanja Kyrönlahti

MAINOS
Edellinen artikkeliKaartusella kisataan potkukelkoin!
Seuraava artikkeliKansanedustaja Reijo Hongisto vieraili Lehtimäen opistolla