-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Materiaaliviisautta, energiaa, yrittämistä ja kyläturvallisuutta

Leader Aisapari järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa Evijärven 150 -vuotisjuhlien kunniaksi triplatiistain eli kolme tapahtumaa tiistaina 7.3.

Evijärvellä vietetään silloin kunta tutuksi kuntalaisille -tapahtumaviikkoa, joten tapahtumat järjestetään eri kylillä, jotta mahdollisimman moni voisi osallistua.

MAINOS

Aamupäivällä aloitetaan Materiaaliviisaudella Särkikylän kylätalolla kello 11-13 (Haapakankaantie 1, Särkilä Evijärvi). Särkikylälle ovat tervetulleita erityisesti kaikenikäiset lapset ja heidän vanhempansa.

Tapahtumassa tutustutaan toiminnallisesti ja mielenkiintoisesti siihen, kuinka pienillä arjen teoilla voi toimia materiaaliviisaasti. Mukana ovat Aisaparin lisäksi mm. Ekorosk, JAMIn Ympäristöneuvojat, Evijärven 4H-yhdistys ja Thermopolis Oy.

Iltapäivän puolella kello 14-16 siirrytään miettimään energia-asioita Sopulaan (Vasikka-ahontie 70, Vasikka-aho Evijärvi).
Tilaisuudessa voi asiantuntijoiden avulla etsiä ratkaisuja energiankulutuksen saamiseksi aisoihin. Hyödynnetään eri lämmitysjärjestelmien hyviä puolia ja suunnitellaan valaistus ympäristöystävälliseksi uusinta tekniikkaa hyödyntäen.

Mukana ovat Aisaparin toimijoiden lisäksi mm. JAMIn ympäristöneuvojat, Lämpöässä ja Thermopolis Oy.

Kierros kylillä jatkuu vielä Jokikylän kylätalolla kello 18-20 (Jokikyläntie 322, Evijärvi) Kestävän kylätoiminnan illalla.
Tilaisuudessa saadaan tietoa palveluista, joita kylien kehittämiseen on tarjolla eri tahoilta. Ympäristön vaaliminen ja hoitaminen on yhteistoimin tehtävää palkitsevaa kyläaktivismia.

Turvallisuus on arkenakin tärkeää, mutta erityistilanteissa ja esimerkiksi tapahtumia järjestettäessä on otettava monta asiaa ennakolta huomioon. Menestyvä yrittäjyys kylillä kulkee usein käsikädessä yhteisen hyvän ja kiertotalouden kanssa, mitä mahdollisuuksia nämä tuovatkaan tullessaan.

Itse kunkin hyvinvointiinkin saattaa löytyä uusia ideoita. Illassa Aisaparin toimijoiden lisäksi ovat esillä mm. JAMI Green Care, Thermopolis Oy, Kolmen Vyyhti, UHMA, TurkisTaito, YTYÄ ja VAPEPA.

Merkitse jo kalenteriin, ajankohtaiset uutiset Aisaparin kotisivulta ja facebookista.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät