-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Halkosaaren kesäteatterissa kaksi huippuesitystä

Lappajärven Halkosaaren kesäteatterissa vietetään juhlavuotta, sillä kyseessä on teatterin 25:s toimintavuosi. Merkkipaalun kunniaksi yleisö saa nähdäkseen kaksi esitystä: Kivikasvojen Laulu Suomen soi -kantaesityksen sekä vuonna 2015 Suomen Harrastajateatteriliiton Vuoden kantaesityspalkinnon saaneen Hallasuon kukan.

Kivikasvojen Laulu Suomen soi on ennennäkemätön show. Kyseessä on vahvasti Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen pohjautuva esitys, missä kuolematon suomalainen musiikki on vahvasti esillä.

MAINOS

Kivikasvojen, eli Matti ”Fredi” Siitosen, Ismo Sajakorven, Henrik Lambergin ja Ilkka Hämäläisen esittäminä ilmoille kajahtaa muun muassa Toivo Kärjen, Reino Helismaan, Vexi Salmen, Irwin Goodmanin, Veikko Lavin, Juha ”Watt” Vainion sekä Juice Leskisen kappaleita. Säestyksestä vastaa Kimmo Leppälän johtama Finlandia-tanssiorkesteri.

– Kivikasvojen show nähdään kahdeksantoista kertaa välillä 1.-30.7. Esityksistä ensimmäinen on samalla Halkosaaren kesäteatterin 25-vuotisjuhlanäytös, iloitsee myynti- ja markkinointipäällikkö Marjatta Keskinen.

Suuria tunteita

Linda Hautala viihdyttää Hallasuon kukan pääroolissa.

Halkosaaren suven toinen esitys, Hallasuon kukka, nähdään kuusi kertaa välillä 5.8.-20.8. Näytelmässä lavalla viilettää käsikirjoittaja-ohjaaja Saija Viljasen johdolla peräti 25 näyttelijää. Pääosassa yleisöä viihdyttää Nokian etunäyttämön näyttelijä Linda Hautala.

– Hallasuon Kukka on fiktiivinen tarina Peltoniemen Hintriikasta, nuoresta naisesta, jonka koruton kohtalo on puettu Reino Helismaan kirjoittamiin laulunsanoihin sekä Tapio Rautavaaran tuotantoon. Mukana on toki myös uusia näytelmään sävellettyjä kappaleita.

– Hallasuon Kukka kertoo katsojille tarinan mihin sisältyy koko elämän kirjo iloineen ja suruineen. Se on erityisesti kertomus suuresta rakkaudesta ja siitä, kuinka suuri yhteisön vaikutus on yksilön elämässä, Keskinen kertoo.

Porkkana ja imitaatiota

Halkosaaren kesäteatterin lipunmyynti on käynnissä. 15.3. mennessä tehtäviin ryhmävarauksiin on tarjolla lisäporkkana.

– Siihen mennessä liput varanneille, vähintään kahdenkymmenen hengen ryhmille, tarjotaan esityksen väliajalla ilmaiset pullakahvit, Keskinen muistuttaa.

Ennen teatteriesitysten alkua nähdään Halkosaaressa 28.6. Jukka Puotilan imitaatioshow. Pro Finlandia -mitalilla palkitun näyttelijän lisäksi lavalla nähdään kymmeniä erilaisia henkilöhahmoja jotka saavat nauruhermot takuuvarmasti lujille.

Halkosaaren kesäteatterielämykseen voi myös yhdistää esimerkiksi ruokailun ja majoituksen teatterin yhteistyökumppaneiden tiloissa Lappajärvellä sekä lähikunnissa. Osa yrityksistä tarjoaa myös räätälöityjä teatteripaketteja. Lisätietoja www.halkosaarenkesateatteri.fi

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät