3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Päiväkodin tilanne puhutti soinilaisvaltuutettuja

Soinin kunnanvaltuusto kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa maanantai-iltana. Varsinaisia kokousasioita ei ollut kuin muutaman pykälän verran, mutta valtuutetut innostuivat keskustelemaan kunnan päivähoidon tilasta.

Vuoden alusta sivistystoimenjohtajana toiminut Ilkka Lindberg toi esille sivistystoimen ajankohtaisia asioita.

MAINOS

– Päiväkodin sisäilmaongelmat aiheuttivat sen, että osa varhaiskasvatuksesta siirrettiin ns. Apilan tiloihin. Esikoululaiset jatkavat Soini-talolla.

– Apilan tiloissa suoritetaan näinä päivinä sisäilmakartoitus, koska oireet terveyden kanssa ovat jatkuneet osalla edelleen. Useita ilmanpuhdistimia on hankittu helpottamaan tilannetta väliaikaisesti.

Koulukeskuksen laajentaminen aloitettiin viime viikolla maankaivuulla. Sisu Rakennuksen pääurakka kestää puolisen vuotta. Rakennustyömaa on aidattu ja kulku koulun ja käsityörakennuksen välistä on suljettu.

Lindbergin mukaan Apilan tilanne kannattaa joka tapauksessa selvittää, koska tiloille on käyttöä jatkossakin.

Päiväkodin korjaus tulee teknisen johtaja Pentti Honkolan mukaan maksamaan arviolta 30-40000 euroa.

Kattorakenteet tulee muuttaa harjakattoiseksi ja osa ulkoseinärakenteista joudutaan uusimaan.

Koulukeskuksen laajentaminen alkoi viime viikolla. Kuluvan vuoden suurimman investoinnin tulisi olla valmiina lokakuun syyslomaan mennessä.

Koulun ja kaukalon väliin rakennetaan kahteen kerrokseen yhteensä neljä luokkatilaa ja niiden yhteyteen tehdään pieni katsomo liikuntasalin kaukalon puoleiseen päätyyn. Esikoululaiset siirtyvät laajennuksen jälkeen koulutiloihin.

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä teki asiasta valtuustoaloitteen. Aloitteessa toivotaan, että päiväkotilapsille ryhdytään välittömästi hankkimaan parakkitiloja päiväkodin läheisyyteen. Lindbergin selvityksen mukaan parkkirakennusten kustannus on noin 120 000 euroa kahden vuoden ajan. Usean valtuutetun mielestä kunnassa on vielä tiloja, joita voidaan käyttää edullisemmin väliaikaistiloina.

Yhteenvetona Lindberg totesi, että parin, kolmen viikon kuluttua ollaan jälleen viisaampia, kun näytteet Apilasta on otettu ja saatu niistä tulokset itämisajan jälkeen.

Valtuusto kutsutaan koolle Torstai-lehdessä

Valtuusto päätti, että virallisesti valtuuston kokouskutsu julkaistaan kokouskutsun lähettämisen lisäksi laittamalla asiasta ilmoitus kunnan julkisten kuulutusten ilmoitustaululle. Lisäksi tieto kokouksesta julkaistaan Torstai-lehdessä ja asialista julkaistaan Soinin kunnan kotisivuilla.

Valtuusto on päättänyt kunnallisten ilmoitusten ja kuulutusten julkaisemistavasta 31.7.2017 saakka. Keväällä tehdään uusi päätös ilmoituksista.

Valtuuston puheenjohtajisto jatkaa valtuustokauden loppuun saakka. Puheenjohtajana toimii Sauli Virtala (kesk.), 1. varapuheenjohtajana Hilkka Raitanen (ps.) ja 2. varapuheenjohtajana Jaakko Keisala (vas.).

Kunnanhallituksen puheenjohtajavalintaa ei tällä kertaa tarvittu, vaan entinen puheenjohtajisto jatkaa. (pj. Juha-Pekka Keisala kesk. ja varapj. Rami Puro kok.).

Kunnanvaltuusto päätti, että vuoden 2017 tilapäislainan määräksi vahvistettiin 3,0 miljoonaa euroa.

Rami Puro

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät