Thaimaalaisen taitajan upeat laukut ihastuttavat Pohjan-Akassa

Mainos[adrotate banner="3"]

Käsityökeskus Pohjan-Akassa on esillä upea näyttely, jossa esittäytyy thaimaalaisen kädentaitajan Atikarn Boonmak-Ollikaisen, eli Oillin upeita Abo desing -tuotemerkin töitä.

Oilli on työharjoittelussa Pohjan-Akassa, jonka omistaja Toini Latvala-Hakola kertoo, että saatuaan tietää harjoittelijansa lahjakkuudesta, hän heti halusi saada töitä esille yritykseen.

MAINOS
Abo desing -mallistoon voi tutustua myös Facebook -sivuston kautta.

Tämä jatkuva myyntinäyttely tuleekin olemaan esillä joko Oillin puolivuotisen harjoittelun ajan.

Oilli on kymmenen vuoden ajan asunut osan vuodesta Suomessa ja nyt kolmen vuoden ajan hän on ollut täällä pysyvästi. Puolison ollessa töissä Oilli alkoi tehdä käsitöitä.

Taustaa kädentaitoihin hänellä oli sikäli, että hän oli työskennellyt kymmenen vuotta kylmälaitetestaajana ja kävi samalla kurssin kynsien koristemaalaukseen ja ruokatunneilla sitten maalaili työkavereiden kynsiä.

Lisäksi hän on toiminut neljän vuoden ajan teollisuusompelijana, joten ammattitaito on karttunut sitäkin kautta. Alajärvellä asuessaan hän on ollut työharjoitteluissa käsityöalan liikkeissä, ja saanut yhä lisää ideoita ja niksejä.

Oma osuutensa voi olla silläkin, että Oillin kotikylä Thaimaassa on ainoa, jolla on oikeus tehdä taidokkaita perinteisiä koreja. Oillin äiti onkin tässä varsinainen mestari ja myös hänen tekemiään kauniita ja kestäviä palmusta, rottingista ja juurista punottuja, täysin luonnonmateriaaleista itse valmistettuja koreja on mukana näyttelyssä.

Viime syksynä Oillin puoliso totesi, että vaimon tekemät laukut, korut ja myssyt ovat niin ainutlaatuisia, että niille pitäisi kehittää oma brändi. Oilli toikin sitten marraskuussa Thaimaasta tullessaan mukanaan Abo desing -tuotemerkit, jotka nyt kiinnittää valmistamiinsa tuotteisiin.

Tuotteita on myyty mm. toreilla ja myös Facebookista löytyy Abo desing -sivu. Myyntiä ei kuitenkaan vielä ole ollut paljon, koska Oillin tekemiä tuotteita ei tunneta, joten kyseessä on lähinnä harrastus.

Oillin tuotannosta katseen vangitsevat, ainakin naisilla, ensimmäisenä ihanat ja nuorekkaat käsilaukut ja kassit. Käsilaukut on valmistettu farkuista, yksilöllisesti ja korkealaatuisesti. Laukut ovatkin paitsi kauniita ja hauskoja, myös hyvin käytännöllisiä. Persoonallisia laukkuja niin nuorille kuin nuorekkaille aikuisillekin!

Oilli valmistaa laukkuja ja reppuja, kuten muitakin tuotteita myös tilauksesta asiakkaan toiveen mukaan, vaikka virkkaamalla!

Oillin laukkuihin ja muuhun tuotantoon, sekä hänen äitinsä valmistamiin kauniisiin koreihin kannattaakin nyt käydä tutustumassa Pohjan-Akassa!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlakylän koululla vietettiin talviriehaa
Seuraava artikkeliSoinin Soittokunta ja Alavuden Puhallinorkesteri konsertoivat