Rhizottome – ranskalaisduo svengaa Vimpelissä kotikonsertissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Ranskalaismuusikot harmonikkataiteilija Armelle Dousset ja saksofonisti Matthieu Metzger aloittivat yhteistyönsä vuonna 2008 soittamalla kadulla ja juhlissa perinteistä ja barokkiohjelmistoa. Syntyi duo Rhizottome (tarkoittaa puutarhuria joka katkaisee juuret).

Vuosien kuluessa Rhizottome on kehittänyt omaperäisen ohjelmiston, eräänlaisen keksityn kansanperinteen, joka istuttaa juurensa koko maailman musiikkiperinteeseen.

MAINOS

Duo tulkitsee ja laajentaa perinnemusiikin teemoja improvisoiden ja säveltäen samalla uutta, mutta niin jännittävästi ja ovelasti, että kaikki saattaa kuulostaa tutulta.

Saksofonin ja harmonikan keskustelussa syntyy uusia tarinoita ja uusia tansseja. Rhizottome-duon musiikista löytyy helposti elementtejä, jotka istuvat kivasti suomalaisen perinnemusiikkia kuuntelevan korvaan. Näppäränäppiset soittajat sytyttävät kuulijan ja luovat svengaavia tunnelmia, ja tanssijalkaakin saattaa viipottaa.

Rhizottomen sensuelli ja antelias musiikki on valloittanut yleisöjä Euroopasta Japaniin. Nyt sitä on mahdollista kuulla Vimpelissä Pekka ja Heini Ylisuutarin olohuoneessa Pöntisentie 40:ssä lauantaina 18.3. kello 19.

Seinäjoella jo vakiintuneen aseman saanut kotikonserttikonsepti maastoutuu nyt soittomaille, jossa mestaripelimanni Vimpelin Väinämöisen perinne on osa pitäjän omaa musiikkikulttuuria. Ennakkolippuja voi tiedustella: Heini 040 578 1442, Pekka 040 087 2100 tai Harri 040 774 8402.

MAINOS
Edellinen artikkeli50 kuntajohtajaa julistaa kuntiensa elinvoimaa
Seuraava artikkeliSää näkyy vesistöissä – lunta tavallista vähemmän