0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

JAMI tekee logistiikan tutkintoon liittyvän koulutussopimuksen

Järviseudun koulutuskuntayhtymä, JAMI, tekee logistiikan tutkintoon liittyvän koulutussopimuksen Suomen suurimman kuljettajakouluttaja CAP-Group Oy:n kanssa.

CAP-Autokouluja on 56 ympäri Suomea. CAP toteuttaa myös suurimman osan puolustusvoimien kuljettajakoulutuksista. Uusimmat toimistot aukeavat Seinäjoelle ja Vaasaan 29.3.

MAINOS

CAP on käytännössä muuttanut koko markkinaa tuomalla ensin verkko-opinnot eli ”etäteorian” teoriaopiskeluun ja sittemmin simulaattorit osaksi ajoharjoittelua. CAP-Autokouluissa kaikki teoriaopinnot voi opiskella virtuaaliluokassa asiakkaan niin halutessa.

Kyse ei ole valmiista nauhoituksista tai täysin itsenäisestä opiskelusta. Opiskelija valitsee verkosta mille tunnille hän osallistuu ja tunteja on tarjolla päivisin, iltaisin, viikonloppuisin…

Etäteoriatunnilla on opettaja paikalla ja ryhmä opiskelijoita. CAP toteuttaa ensi syksystä lähtien Järviseudun ammatti-instituutin logistiikan opiskelijoiden C ja CE-korttikoulutukset sekä kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksen.

CAP on kehittänyt yrityspuolella juuri sellaista koulutusta, johon suuntaan Jamissakin liikutaan ja jota voitaisiin hyödyntää paljon laajemmin ammatillisen koulutuksen ja AMK-koulutuksen teoriaopinnoissa.

Yhteistyössä puhutaan myös uudenlaisesta oppilaitos-yritysyhteistyöstä. Ammatillisen koulutuksen reformi peräänkuuluttaa tiiviimpää yritysyhteistyötä ja tämä on hyvä esimerkki uudenlaisesta toimintamallista, jonka kautta pystytään myös vähentämään kustannuksia, mutta samalla teknologian ja yhteistyön kautta lisätään joustavuutta, joka koituu yksittäisen opiskelijan eduksi.

– Yhteistyön kautta vältämme myös oppilaitoksena raskaat investoinnit ja opiskelijat saavat ajaa aina tuoreella kalustolla. JAMIn omaa kuorma-autoa hyödynnetään lähinnä huoltojen, lastauksen jne opiskelussa, kertoo rehtori Matti Väänänen Järviseudun koulutuskuntayhtymästä.

– Näemme CAPn kanssa myös tulevaisuuden kehityksen hyvin samansuuntaisesti, puhutaan sitten virtuaalitodellisuuden tai lisätyn todellisuuden hyödyntämisestä tulevaisuuden koulutuksissa. Myös näissä asioissa haluamme tehdä kehitystyötä yhdessä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät