1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

OUTLOAD17 -tapahtuma Jamilla suurempana kuin koskaan

Järviseudun ammatti-instituutin datanomi- ja merkonomiopiskelijat järjestävät jälleen tänä keväänä OUTLOAD LAN -tapahtuman osana opintojaan. Tapahtuma tarjoaa opiskelijoille loistavan käytännön oppimisprojektin ja opiskelijat pääsevät soveltamaan teoriaopetuksessa opittuja käytäntöjä.

OUTLOAD17 -tapahtuma järjestetään pääsiäisenä. Tapahtuma laajenee ensimmäistä kertaa ns ”täyteen mittaan”, eli kolmipäiväiseksi. Tapahtuma alkaa perjantaina 14.4. kello 16 ja jatkuu sunnuntaihin 16.4. kello 16 saakka. Tapahtuman järjestäjätiimiin kuuluu ensimmäistä kertaa myös merkonomeja. Paikkana toimii jälleen Jami Alajärven liikuntasali.

MAINOS

OUTLOAD17 tiimissä mukana ovat tapahtuman ohjaava opettaja Mikko Kalijärvi, oppilaskunnan ohjaava opettaja Kari Kiikkala ja opiskelijoista Topias Mariapori, Atte Kuhalampi, Anton Finnilä, Camilla Yli-Sissala, Oskari Ojala, Niko Puskala, Mikko Murtokangas, Antti Murtokangas, Toni Koppelomäki, Tuomas Syrjämäki, Lauri Mäntylä, Mikko Viitasaari, Arttu Korkea-Aho, Joni Rantakytö sekä Elli Leppäharju.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat oppilaskunta ja kaupungin nuorisopalvelut.

Viime vuonna yksipäiväiset lanit vetivät mukaan 80 pelaajaa. Tapahtuma oli suljettu ja sisälle pääsivät vain pelaajat, mutta nyt on laitettu käyttöön uusi vaihde.

Opiskelijat kertovat, että laneissa pelataan kaksi turnausta CS:ää ja jaossa on voittajille jopa 500 ja sadan euron palkintoja. Palkinnot ovat suuruudeltaan samaa luokkaa, kuin Seinäjoella järjestettävissä laneissa.

Nyt tavoitteena on myydä täyteen kaikki tarjolla olevat 120 konepaikkaa ja tilanne vaikuttaakin lupaavalle, sillä jo puolet paikoista on myyty. Nähtäväksi jääkin, onko konepaikkoja myynnissä enää lainkaan ovelta. Mukaan mielivien kannattaakin olla asialla nopeasti.

Tällä kertaa lanit ovat avoimet myös muille, kuin pelaajille. Vierailijarannekkeen saa koko viikonlopuksi vitosella ja vierailijat voivat osallistua vapaasti paikalla järjestettävään huikeaan oheisohjelmaan.

Oheisohjelma onkin tapahtumassa nyt aivan uutta ja sitä on tarjolla paljon – ja palkinnot ovat näyttäviä!

Turnausta ja tubettajia

Pääsäisviikonlopun oheisohjelmassa on mistä valita. Ilmakiekkoturnaus pelataan yksi vastaan yksi pelinä. Mukaan tulee ilmoittautua perjantaina ja pelit pelataan lauantaina kello 10-22. Voittajalle on luvassa Razer Abyssus pelihiiri sekä Razer Kraken pelikuulokkeet.

Biljarditurnauksessa pelataan yhdeksän palloa ja pelit yksi vastaan yksi. Ilmoittautumiset on perjantaina ja pelit pelataan lauantaina kello 10-22. Turnauksen voittaja saa Razer Blackwidow Tournament Edition -pelinäppäimistön!

Pingisturnaus pelataan niin ikään yksi vastaan yksi. Ilmoittautua tulee perjantaina ja pelit on lauantaina kello 10-22. Turnauksen voittaja saa Trust GXT 638 2.1 pelikaiuttimet.

Laneilta löytyy myös mm. NES ja SNES pelikonsolit, sekä Playstation 1 ja 2, joille on pelejä pelattavaksi. Lauantaina järjestetään speedrun (No Death) yhdestä NES klassikkopelistä. Pisimmälle päässyt voittaa Nintendo Wii pelikonsolin.

Lisäksi järjestetään turnaus Playstation 2 pelistä Guitar Hero III: Legends Of Rock. Ykkönen voittaa 175 euron, toinen sadan euron ja kolmas 75 euron Paysafecardin. Turnauksiin ilmoittaudutaan paikan päällä Oskari Viitakankaalle. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi, turnauksia ei järjestetä.

NHL17 turnaus pelataan Playstation 4 konsolilla yksi vastaan yksi douple elimination tyyliin ja ilmoittautumisia otetaan vastaan lanien yhteydessä perjantaina. Voittajalle luvassa on huikea palkinto, Playstation 4 Pro konsoli!

Turnausten lisäksi lauantaina paikalle saapuu kaksi tunnettua tubettajaa!

Teemu Viemerö, joka on tullut tunnetuksi vuoden 2009 Youtubessa julkaistusta Big Rings -peliarvostelusta, kertoo Japanin peliteollisuuden tilasta. Viemerö on videopeleihin erikoistuneen The Real Men´s Playground mediasivuston perustaja ja tuottaja.

Toisena tubettajana paikalla tavataan Wildeem, eli Johanna Paananen, joka on Alajärveltä lähtöisin oleva suosittu pelitubettaja ja Tubeconin taiteellinen johtaja! Lähes 90000 tilaajan kokoisella kanavallaan hän pelaa paljon erilaisia hauskoja pelejä.

Alaikäraja laneihin on 13 vuotta ja porukkaa on paikalle tulossa paitsi Alajärveltä ja lähiseuduilta, myös mm. Seinäjoelta ja Lapualta. Pesutilat osallistujille on liikuntasalin yhteydessä ja nukkumaan voi halutessaan mennä kotiin tai luokkatiloihin. Paikalla toimii myös kanttiini.

Lanitapahtumat ovat yleensä hyvin rauhallisia ja sujuvat ilman järjestyshäiriöitä.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät