1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Olavi Vallivaaran lähtöjuhla Kyyjärvellä

Kyyjärvellä vietettiin sunnuntaina Marianpäivänä seurakunnan pitkäaikaisen kirkkoherran Olavin läksiäisjuhlaa. Olavi Vallivaara toimitti viimeisen kerran Kyyjärven kirkkoherrana messun kotikirkossaan.

Kirkko oli ääriään myöten täynnä lämminhenkiseen juhlaan tulleita seurakuntalaisia, ystäviä ja tuttuja läheltä ja kaukaa.

MAINOS
Kirkkoherra Olavi Vallivaaralle kertyi Kyyjärven seurakunnassa palveluvuosia 33 vuotta. Virallisesti kirkkoherran virasta Olavi jää pois 1.4. ja uuden kirkkoherran Tarja Sulkalan virkaanastujaiset on sunnuntaina 2.4.

Marianpäivän messun jälkeen oli varsinaisen juhlan aika. Tuomiokapitulin tervehdyksen toi Olavin opiskelutoveri Kai Jantunen, Lapuan hiippakunnan dekaani.

Seurakunnan työntekijät diakonissa Riitta Kytölä ja kanttori Minna Erkkilä lausuivat pohjanmaan murteella runon työkaverilleen Olaville.

Karstulan seurakunnasta oman tervehdyksen toivat Kari Kemppainen, Sirkka Piispanen ja Leena Lamminen-Sorsa. Kyyjärven kunnan tervehdyksen toi Eero Ylitalo.

Myös Vallivaaran perheen lapset esiintyivät ja muistelivat huumorilla, millaista oli kasvaa kirkkoherran lapsina. Kyyjärven Rauhanyhdistyksen tervehdyssanat välittyivät Jaakko Koskelon ja Paula Sauramäen kautta.

Kirkossa saimme myös kuulla upeat lauluesitykset Eino Nissisen ja Salme Tanskasen esittämänä. Heta ja Lotta Vallivaara sekä Saima Kytölä soittivat kuusikätisesti pianolla.

Kyyjärven kirkkokuorolaiset lauloivat ja Kaisa Tamminen säesti huilulla.

Juhlan lopuksi Olavi Vallivaara kiitteli saamistaan kiitoksista ja lahjoista. Olavin erityiset kiitokset saivat perhe, yhteistyökumppanit sekä työtoverit ja seurakuntalaiset.

Kyyjärven pitkäaikainen kirkkoherra jää asumaan paikkakunnalle, joten häntä varmasti tullaan näkemään ja tapaamaan kylänraitilla.


Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät