2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Ismael viihtyi Soinissa

Viime viikon ajan Soinin yhtenäiskoululla koettiin jälleen kansainvälisyyttä, kun espanjalainen Ismael Perez Garcia tutustui suomalaiseen koulumaailmaan.

Ismael on 36 -vuotias liikunnanopettaja Valenciasta. Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee maan itäosassa, Välimereen kuuluvan Valencianlahden rannalla samannimisellä itsehallintoalueella.

MAINOS

Kaupungin väkiluku on noin 800000. Metropolialueen väkiluku on 1,6 miljoonaa.

Garcia oli tutustumassa Soinin yhtenäiskouluun Erasmus+ KA1 -hankkeen kautta. Hankkeessa opettaja hakee Eu-rahoitteista opettajavaihtoa tutustuakseen toisen maan opetukseen ja samalla vie oman maan tietoja ja taitoja toiseen EU-maahan.

Garcia tutustui maamme liikunnanopetukseen opettelemalla ensimmäistä kertaa hiihtoa, lumikenkäilyä ja luistelua. Triathlonia harrastava hyväkuntoinen mies nautti avantouinnista niin, että kävi Suvirannan Kaartusjärvessä viisi kertaa hyisessä vedessä.

Hän opetti koululaisille ja opettajille Valenvian alueella pelattavaa Golpboll pallopeliä. Peliä pelataan futsalmaaleihin muovipallolla. Toisessa pelissä, Pilota valencianassa, lyödään pientä palloa kohti vastakkaista päätyseinää tehden pisteitä.

Ismael nautti Suomen luonnosta.

– Täällä on kaunista, kun maa on valkoinen ja ihmiset ovat rauhallisempia kuin meillä. Myös oppilaat kuuntelevat keskimäärin huolellisemmin ohjeita kuin Espanjan kouluissa. On hienoa nähdä, että oppilaat tulevat kävellen, pyörällä ja muuten omatoimisesti kouluun.

– Itselleni oli hieman vaikeaa kävellä liukkaalla alustalla. Normaalisti ohittelen ihmisiä kävellen, mutta täällä piti kävellä varovasti. Hiihto oli mukavaa, mutta kääntyminen on vielä hankalaa, kertoi iloinen Ismael.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät