-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Alajärven kadut loistavat pian ledeissä

Alajärvellä uusitaan katuvalaistusta kovaa kyytiä led -valaisimiksi.

Tekninen johtaja Jouni Hänninen kertoo, että Alajärven kaupungin katualueet on pääosin valaistu elohopeahöyrylampuilla. Kaupunki on kuitenkin varannut määrärahaa valaistuksen muuttamiseksi led-valaisimiksi.

MAINOS

Valaisimia on tähän mennessä muutettu jo kaikkiaan 313 kappaletta led -valoiksi, niistä Koulukeskus – Kartanotiellä on kymmenen, Palosuvanto neljä, Luomantie ja Mikinpuro 50 kappaletta, Alvar Aallon tie, Kirkkotien alku, Välikatu, Hoiskontie, Kaupintie, Pappilantie 86 kappaletta, Luoma-aho−Vimpelin risteykset 14 kappaletta, Keskustan mustissa pylväissä 122, Maxin ympyrässä, ABC:llä ja Tiiratiellä neljä sekä yksittäisiä valaisimia yhteensä 14 kappaletta.

Työt jatkuvat vielä tänä vuonna 400 uuden lampun uusimisella ja koko urakka saataneen valmiiksi mahdollisesti ensi vuonna. Katuvaloja on kaikkiaan liki 1200 kappaletta.

Muutops tehdään lähinnä säästösyistä ja koska uusia elohopeahöyrylamppuja ei enää ole saatavilla. Siinä missä vanhojen lamppujen käyttöikä oli noin neljä vuotta, kestää ledi seitsemän. Sähköä led –valaisin käyttää kolmanneksen vähemmän, kuin elohopeahöyrylamppu.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät