-6.1 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Lähipalvelut ovat kylien elinvoima

Tulossa on mielenkiintoinen iltatilaisuus, jossa pohditaan lähipalvelujen merkitystä kylien elinvoimaan 6.4. kello 17-20 Alajärven kirkonkylän nuorisoseuralla (Sairaalatie 9, Alajärvi).

Illan alustuksen pitää suunnittelija FT Sami Tantarimäki Turun Yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Brahean kehittämispalveluista.

Tilaisuuden järjestävät yhdessä kolme hanketta: Monipalvelukeskus, joka kehittää ja mallintaa uusia palvelutuotantotapoja ja tiloja sekä yhteistyötä paikalliseen kumppanuuteen perustuen, Viva – vireä ja vahva Järviseutu, joka etsii keinoja esittää alue vetovoimaisena asuin- ja työympäristönä sekä Kestävät kylät, joka pyrkii lisäämään eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja edistämään muutenkin kestäviä toimintatapoja.

Tilaisuus on samalla myös Aisaparin Kestävän kylätoiminnan ilta, jossa esittelevät toimintaansa alueella vaikuttavat muutkin hankkeet ja kylätoimijat.

Hanketorilla esillä mm. kyläturvallisuus ja kylätapahtumien järjestäminen, Green Care -luontoavusteiset hyvinvointipalvelut, yrittäjyyden ja yhteistyön mahdollisuudet kylillä, energian säästö ja uusiutuvan energian mahdollisuudet.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät